Carl Söderlund efter vinsten i svenskmötet: ”Längtar redan tillbaka till centercourten”

Carl Söderlund vann det helsvenska mötet i öppningsrundan av Swedish Open mot Fred Simonsson efter en minst sagt nervös tillställning. Matchen avgjordes i ett tredje sets tiebreak där Carl Söderlund var den som visade prov på mental styrka. 

Carl Söderlund har onekligen haft en bra period bakom sig den senaste tiden med semifinal i Båstad Challenger och under tisdagen i Swedish Open tog han sin första ATP-vinst i karriären i efter en nervkittlande drabbning mot Good to great-kollegan Fred Simonsson. Spelarna delade broderligt på matchens två första set innan det avgjordes i ett tredje sets tiebreak, efter hela sex breaks i samma set.

Det var många gånger jag trodde att det var kört, säger Carl Söderlund efter matchen.

Ingen av oss kunde hålla i serven i början av tredje set och när han lyckades hålla fram till 4-2, efter att jag missade ett par breakbollar, var det bara att tänka på nästa boll. Det var mycket fram och tillbaka, erkänner en lättad Söderlund.

Matchen var den första på centercourten för Sveriges nya framtidshopp och Söderlund ser fram emot kommande drabbning mot 30-rankade portugisen Joao Sousa.

Jag fick mycket energi på publiken och det var riktigt kul. Just nu vill jag bara vila och vara redo på torsdag men jag längtar tillbaka till centercourten, avslutar Söderlund.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.