Casper Ruud efter skalpen mot Gabashvili: ”Jag är inte nöjd”

Norge har som tennisnation all anledning att vara optimistiska inför framtiden och det stavas Casper Ruud. 18-åriga Oslosonen hade inga problem med att vinna i den första kvalrundan av Australian Open mot Teymuraz Gabashvili i raka sets.

Trots imponerande spel mot 140-rankade var Ruud inte helt nöjd när Tennisportalen fick tag på honom efter matchen.

– Det var okej, jag spelade inte min bästa tennis om jag ska vara ärlig, säger han.

Teymuraz Gabashvili från Ryssland var inför mötet förhandstippad favorit och var i inledningen av fjolårets säsong rankad topp-50. Nyckeln till seger i en match där förhållandena inte var helt enkla var enligt Casper solklar.

Jag var den bättre spelaren under de mest viktiga poängen och servade bra matchen igenom. Förhållandena var tuffa med den lågt stående solen och jag spelade inte min bästa tennis.

Var det din största seger i karriären?

– Största segern i min karriär var nog när jag vann Challengerfinalen i Sevilla mot Taro Daniel förra året. Då försökte jag bar att spela bra och avslappnad då jag inte hade press på mig. Han var andraseedad och man bara visste att han var favoriten och det försökte jag använda till min fördel. 

På frågan om hur det känns att vara Skandinaviens enda hopp i herrsingeln skrattar han först innan han svarar lite mer allvarligt.

Jag bryr mig inte så mycket om det. Det är inte många från Skandinavien här så jag fokuserar på mig själv och vad jag behöver göra. Det var tråkigt att se Elias (Ymer) förlora i sin öppningsmatch men det är så det är i denna sport, ibland vinner man och ibland förlorar man. Kanske får vi vid ett annat tillfälle se en svensk eller en dansk gå längst? 

Casper Ruud möter inatt svensk tid tidigast 01:00 250-rankade fransmannen Jonathan Eysseric i den andra kvalomgången.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.