Celik talar ut om skadehelvetet: ”Fått mig att inse hur mycket jag brinner för tennisen”

Den 19 december 2016 skulle Susanne Celiks liv förändras radikalt. Datumet står för då Celik senast spelade en match på touren och har fram tills idag stått på sidan och kollat, inkapabel till att utöva sporten hon hållit på med hela livet och älskat sen barnsben. Celik är än idag ovetandes om när hon gör comeback men är fast besluten om att komma tillbaka starkare än någonsin.

– Det här är bara ännu ett hinder jag ska över och fortsätta jobba framåt mot mina mål, säger Celik till Tennisportalen.

Skador är elitidrottares värsta mardröm och kan förändra ens tillvaro från något fantastiskt till hemskt, förkrossande och deprimerande på bara några sekunder. För Susanne Celik var olyckan redan framme i slutet av augusti 2016, i samband med Grand-Slam debuten och en karriärs-bästa ranking på 153 i världen.

– Första känningarna kom 1,5 veckor före US Open och jag har inte kunnat spela på snart en månad. Jag fick snabb och bra hjälp direkt när jag kom hem från USA av SOK-teamet som kollade av handleden, sa Celik till NA och fick efter det ställa in sin Asien-turné.

Problemen med högra handleden har sedan dess lett till dubbla operationer och ett koppel av missade WTA-turneringar och Grand Slams som följd. Skadeperioden har varit frustrerande för Celik men på sistone har hon kunnat se ett ljus i mörkret.

– Jag tar en dag i taget hela tiden och så får tiden visa när kroppen är redo. Positiva är att kroppen nu är i en läkningsprocess men måste få den tid den behöver helt enkelt, förhoppningsvis kan jag snart vara tillbaka igen, starkare i handleden, men framförallt frisk igen säger hon till Tennisportalen.

Hur tufft har det varit att inte kunna få spela tennis?

– Det har varit väldigt väldigt tufft men det har bara fått mig att inse ännu mer hur mycket jag verkligen brinner för den här sporten och att det är det här jag vill hålla på med och lyckas med i min framtid. Jag har tagit vara på tiden att kunna umgåtts med min familj som jag står väldigt nära vilket har vart väldigt uppskattat då jag oftas inte har tid att vara hemma så mycket när jag är igång med tennisen. Nu är jag mer tillbaka i min vardag och kommer att jobba stenhårt för att komma tillbaka ännu starkare igen.

”Blandade känslor”

Man hör ofta idrottare berätta om hur tufft det är att själv stå på sidan och titta på under en skadeperiod, en syn som Celik själv delar.

– Det är lite blandade känslor om jag ska vara helt ärlig. Jag älskar verkligen tennis och följer det en hel del och det är svårt att inte följa det när det är en så stor del av ens liv, säger hon och fortsätter.

– Jag har till exempel följt en del vänner därute och samtidigt som det är väldigt kul att följa och se dem göra bra resultat är det självklart tungt att sitta hemma och inte kunna vara där ute också. Det är som sagt jobbigt att inte kunna spela tennis nu men otroligt mycket sporrar mig till att komma tillbaka ännu starkare än förr och det finns inget annat i mina tankar.

Hur tuff skulle du säga att den här perioden varit i ditt liv?

– Helt klart den tuffaste utmaningen jag haft men skador är en del utav att vara elitidrottare. För ett år sedan kunde jag aldrig gissat på att jag skulle sitta här med två operationer gjorda nu men man måste räkna med allt och nu förstår jag det på ett bättre sätt än vad jag gjorde innan. Jag kommer att jobba stenhårt oavsett eftersom att mina mål inte ändras pga en skada. Det här är bara ännu ett hinder jag ska över, avslutar hon.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.