Chahoud bryter tystnaden: ”Trodde det var Hallands nyheter”

Det skulle krävas en helt galen dubbelmatch för att Kevin Chahoud skulle bryta mediatystnaden under Franska Öppna. En match där underläge 3-8 och 7-9 i supertiebreak vändes till seger, 12-10.

Läs mer: Chahouds mediabojkott (?), förlängd vistelse och missad supermatch

Skämt åsido. En mediatystnad har aldrig existerat och när vi spekulerade i en sådan efter Kevins senaste singelmatch är det helt enkelt bara att krypa till korset och erkänna att vi var snett ute med våra spekulationer. Istället handlar det om ett missförstånd där Hallands Nyheter på något sätt blev involverade.

Men först, vad hade Kevin att säga efter helt galen första omgång i dubbeln tillsammans med algeriern Youcef Rihane där paret vann efter 4-6, 6-3, 12-0 mot Jazquet/Marmousez från Frankrike?

– Jag tog lärdom av matchen i singeln mot Nakashima. Jag var nervös eftersom det var min första match i en slam och jag tänkte inför dubbeln att jag inte kommer spela bra om nervositeten är där. Jag kunde släppa det och spelade faktiskt riktigt bra i dubbeln.

Samtidigt som dubbelmatchen pågick på bana 7 väsnades det någon enormt från Suzanne Lenglen som bara ligger ett stenkast från just bana 7. Vilka som spelade? Roger Federer och Stan Wawrinka.

– Det var riktigt coolt faktiskt. Man ser spelarna i omklädningsrummen och det är häftigt. Jag har sett Federer i omklädningsrummet, Djokovic, Nadal, ja, alla!

Någon fråga om ”selfies” kommer dock inte på tal.

– Nej, jag kan inte fråga om bilder när vi är är här. Det skulle bli lite stelt.

Tillbaka till singeln och den första omgången mot tredjeseedade Brandon Nakashima. Vad var Chahouds intryck från matchen?

– Jag spelade inte direkt min bästa match. Han är riktigt bra, vann slutspelet förra året (ITF Junior Masters, reds.anm) och ligger bland de högst rankade på juniorrankingen.

Kevin fortsätter.

– Det var roligt att spela och jag lärde mig mycket. Det är viktigt att prova på då jag kommer spela Wimbledon och förhoppningsvis US Open senare i år och nu vet jag hur det går till, och känns. Första Grand Slam-turneringen, då är man lite nybörjare kan man säga.

Man kan lugnt säga att Kevin fått mersmak av årets Franska Öppna.

– Man känner sig redan som ett proffs här med all service man får. Jag vill fortsättningsvis spela så många turneringar på den här nivån som möjligt.

Kevin har senaste månaderna gått som en raket på juniorrankingen från 250 till att nu ligga inom topp-50. Hur det låg till för ett år sedan? Runt 500 på världsrankingen. Då låg Roland Garros inte direkt i sikte, något han dock fick förklarat av sin tränare skulle vara möjligt, Pontus Bergevi.

– Jag trodde inte på det riktigt då. Det har helt enkelt gått min väg i tävlingarna efter det.

Tillbaka till ”mediabojkotten” som aldrig var en bojkott. Snarare en helt galen kommunikationsmiss.

– Haha. Först fick jag förklarat att jag skulle vänta vid omklädningsrummet klockan 19:30. Då kom en person in omklädningsrummet och sa: ”Jag väntar på dig utanför dörren”. Jag gick ut, men då var ingen där?

– Jag väntade 15 minuter och ingen kom, så jag drog. Då ringde någon till min tränare som jag trodde var ni, men det var tydligen Hallands nyheter. Jag trodde det var ni förstås. Själva intervjun på plats gick jag såklart med på, men jag hitta ingen och visste inte vem jag skulle fråga.

Om bara en månad väntar en ny Grand Slam-tävling för Kevin på ett ganska speciellt underlag, gräs. Ett underlag han aldrig tidigare spelat på. Hur ser uppladdningen ut inför ”Wimby”?

– Jag ska spela två grusturneringar härnäst och Wimbledon kommer mest vara en upplevelse. Jag kommer inte lägga ner en massa tid på gräs. Visst, jag vill ju spela, och självklart ska jag göra mitt bästa i Wimbledon, men det blir fem dagars träning inför tävlingen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.