Challengerkollen: Tennys Sandgren flyger fram!

I den gånga veckans tre turneringar i USA, Sydkorea och Tjeckien finns det som vanligt en hel del att rapportera om och ta med sig. Här nedan följer en genomgång av de tre turneringarna.

Savannah
Om du inte vet vem 23-årige brasilianaren Joao Pedro Sorgi är, är du förlåten. Faktum är att till och med hemma i Brasilien hade de dålig koll på Sorgi inför förra veckan. Han har haft svårt att etablera sig på Challengertouren och har allra främst spelat Futures sen han tog steget upp på proffstouren. Men, som så ofta sker i den här sporten, smällde det plötsligt till. I öppningsrundan tog han sig förbi landsmannen Andre Ghem, och därefter slog han i tur och ordning Chris O’Connell, Stefan Kozlov och James McGee fram till finalen.

I finalen ställdes han mot Tennys Sandgren, som var inblandad i flertalet fantastiska matcher under veckan. 25-åringen vann med nöd och näppe mot Mackenzie McDonald i första matchen, räddade matchboll i kvartsfinalen mot Henri Laaksonen och i semifinalen mot Tommy Paul krävdes det tie-break i avgörande set för att vinna. Om Sandgren var trött i finalen märktes det inte; han var alldeles för stabil och bollsnål för att Sorgi skulle ha en chans och tog följaktligen hem segern. Kul för Sandgren som tack vare sina fina insatser senaste veckorna vann det amerikanska wildcardet till Roland Garros. 25-åringen är nu inte långt från att bryta sig in på topp 100 och ligger så högt som på plats #56 i racet.

Finalresultat: [5] Tennys Sandgren  6-4, 6-3  Joao Pedro Sorgi

 

Gimcheon
Veckans asiatiska Challenger spelades i Gimcheon, Sydkorea. Med föstaseedade Yen-Hsun Lu på respass redan i första omgången och Konstantin Kravchuk som andraseedad i turneringen var det kanske inte säsongens bästa turnering direkt. Startfältet var ungefär lika inspirerande som Gimcheons stadslogan ”Central Gimcheon”, vilket ska understryka att ”Gimcheon ligger nästan i mitten av Sydkorea”. Skämt åsido, totalt oinspirerat startfält var det såklart inte. I finalen hade vi ändå till slut Thomaz Fabbiano och Teimuraz Gabashvili – definitivt en Challengerfinal värd namnet. Segrande gick till slut Fabbiano, som tog sin andra titel på den här nivån för året och fjärde sammanlagt.

Finalresultat: Thomas Fabbiano  7-5, 6-1  Teimuraz Gabashvili

 

Ostrava
I Ostrava skulle det bli en italienare som snodde rubrikerna. 25-årige Stefano Travaglia hade inför veckan en högstanotering på rankingen på #194, som han nådde i februari 2015. Under veckan skulle han komma att möta spelare som alla låg rankade högre än just #194 men det stoppade honom inte ändå. Ett par rejäla skalper för italienaren som slog bland andra Roberto Carballes Baena, Adam Pavlasek och i finalen landsmannen Marco Cecchinato. Inga dåliga grusspelare på andra sidan nätet med andra ord och Travaglia klättrar nu till en ny rekordranking för hans del: så högt som #165.

Finalresultat: Stefano Travaglia  6-2, 3-6, 6-4  [8] Marco Cecchinato

 

Denna vecka är det ett fullsmäckat Challengerschema med hela fyra turneringar! I Aix en Provence hittar vi både Elias och Mikael Ymer i en stark turnering med bland andra Frances Tiafoe, Jeremy Chardy och Malek Jaziri. I Rom återfinns Jiri Vesely, Oscar Otte och Stefanos Tsitsipas. I Karshi är Sergiy Stakhovsky och ovan nämnde Gabashvili toppseedade och borta i Seoul gör bland andra Vasek Pospisil och Dudi Sela upp om titeln.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.