Christian Lindell och Elias Ymer tillbaka i DC-laget

Nästa helg spelar Sverige andra omgången i Davis Cup mot Turkiet på grus i Antalya. DC-kaptenen Johan Hedsberg har nominerat följande lag: Elias Ymer, Christian Lindell, Andreas Siljeström och Johan Brunström.

Sverigeettan Elias Ymer är tillbaka i landslagströjan efter att ha stått över första omgången mot Tunisien. Även grusspecialisten Christian Lindell är tillbaka i DC-laget. Lindell spelade senast för Sverige mot Österrike 2015.

Andreas Siljeström gjorde DC-debut i landskampen mot Tunisien och vann den viktiga dubbelmatchen i par med Johan Brunström. Båda är nominerade i laget som ska möta Turkiet.

Vi är glada att Elias är tillbaka, det känns självklart bra att kunna ställa upp med Sverigeettan. Han verkar hitta formen mer och mer, och han har spelat mot tufft motstånd varje vecka under året, säger Johan Hedsberg.

Christian har spelat på grus i princip hela året, och när vi fick reda på att turkarna valt grus kände jag direkt att jag ville ha med honom.

Det är fantastiskt kul att Johan och Andreas har tackat ja igen. De är rutinerade dubbelspelare som spelar ihop varje vecka på ATP- och challengertouren och som dessutom vann senast i Davis Cup, säger den svenska kaptenen.

Det innebär att Mikael Ymer, som är tillbaka efter sin skadeperiod, inte är med i det nominerade laget.

– Vi har pratat mycket med Mikael och han är i dagsläget inte säker på att hans kropp är redo för femsetsmatcher, säger Hedsberg. Vi hoppas självklart att han snart är tillbaka i DC-laget.

Segraren i landskampen får spela en match om uppflyttning till grupp 1 (mot Litauen eller Georgien).

Turkiets högst rankade singelspelare är Marsel Ilhan (252), Cem Ilkel (319), Altug Celikbilek (451) och Anil Yuksel (507).

Sveriges lag, ålder och ATP-ranking (singel/dubbel)

Elias Ymer, 20 (153/273)

Christian Lindell, 25 (360/612)

Andreas Siljeström, 35 (–/72)

Johan Brunström, 36 (–/83)

Text: Tennis.se

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.