Cornelia Lister efter debuten i Wimbledon: ”Längtat efter detta”

Grand Slam-debuten för Cornelia Lister är avklarad. Tillsammans med ryskan Natela Dzalamidze gjorde paret en godkänd insats mot sjätteseedade Mertens/Sabalenka.

6-3, 6-4 blev slutsiffrorna till Mertens/Sabalenka och Tennisportalen träffade en inte alltför nedstämd Cornelia Lister drygt en timme efter debuten.

London – Cornelia Listers första Grand Slam-match i karriären spelades på en av anläggningens charmiga och mysiga sidobanor – bana 11.

Lister och Dzalamidze ”teamade” ihop för första gången i karriären och hann bara träna två pass innan det var dags för spel.

– Jo, det blev två pass ihop. Vi spelade match båda passen och det var bra att gå direkt på det. Förberedelserna var helt okej. Det är svårt att komma in direkt på gräset, säger Lister.

Lister både tränade och spelade uppvisningsmatch på Svaneholms konstgräs inför tävlingen, vilket minst sagt skiljde en hel del mot Wimbledons banor.

– Det gick sjukt snabbt där. Det räckte med att nudda bollen och den flög iväg…

Hur ser Cornelia på parets insats mot sjätteseedade Mertens/Sabalenka?

– Just nu är det blandade känslor. Det är kul att jag äntligen fått spela min första Grand Slam-tävling som jag längtat så mycket efter, men samtidigt tråkigt är det tråkigt att förlora.

– Vi förlorade mot ett av de bättre dubbelparen i första omgången. Det var okej, det kändes bra på träning men matchbanorna är så långsamma. Man fick nästan vänta på bollen och det blev några felträffar.

Cornelia fortsätter.

– Vi blev brutna en gång i båda seten och lyckades inte sedan bryta tillbaka, då blir det tufft mot så pass stadiga spelare som vi mötte.

Cornelia, som vanligtvis spelar med tjeckiskan Renata Voracova på WTA-touren, fick ställa om på retursidan.

– Normalt sett har jag backhandssidan men nu blev det forehandssidan. Det var annorlunda, jag hann inte träna så mycket på det, men man går på det som är bäst för paret och då fick det bli forehandssidan.

Grand Slam-debut i kanske tennisens mest historiska och prestigefyllda tävling – nervöst?

– Innan tävlingen fick jag inte någon riktig ”feeling” förrän vi kom hit och såg att allt var precis som det ser ut på TV. Det är häftigt och visst, på banan var det nervöst i början men man får försöka se det som vilken match som helst, vilket det i och för sig inte är…

Lister hade gärna förlängt vistelsen i Wimbledon.

– Jo, men man hade kunnat ha det såhär varje vecka och bli ruggigt bortskämd som man blir här. Du får verkligen allt och det är så mycket pengar kvar på kortet (ackrediteringen, reds.anm) för maten.

Hur mycket pratar vi om?

– 85 pund per dag för mat. Man går ju hem med tre påsar per dag också med olika grejer.

– Vi spelare får också lite extra inkomster för boende, vilket underlättar mycket. Vi får inte boenden tilldelade och så, men pengar för att betala boenden direkt. Är man ett helt team räcker det inte men för min del är det perfekt.

Lister pratade om sitt uteblivna ekonomiska stöd senast i veckan i en intervju med Sportexpressen, vilket hon även reflekterat kring tidigare i Source – En podd om tennis.

– Inget har ändrats på den fronten, nej. Det har varit så sedan jag började spela tennis. Jag har pratat med mina föräldrar om det på sistone och tänkt: ”Hur kunde man fortsätta spela tennis?”

– Det har varit ständiga motgångar och en hel del ”slaps in the face”. Det är sjukt att man ens fortsatt kämpat, spelat, och inte gjort något annat. Min vän, Mathilda Malm, är här med mig på plats. Hon är från samma klubb som mig, Fair Play. Annars hade jag varit här själv förmodligen.

Listers namn saknades i Mixed-lottningen som kom ut under onsdagen, där Robert Lindstedt står som ensam svensk representant. Men ett gediget försök gjordes till att spela för Listers del.

– Ja, verkligen. Jag frågade olika toppspelare, jag har inget problem med sådant, man kan bara få ett nej liksom. Det hade varit något, att spela Mixed i en Grand Slam-tävling.

Sa någon spelare ja?

– Ja, en spelare gav tummen upp, men sedan bytte han. Cuten låg på 110 och jag hade varit tvungen att spela med en topp-30 spelare och frågade typ alla.

Nu väntar WTA-125an i Båstad på hemmaplan för Cornelia.

– Vi får se om jag får en chans att spela singeln där. Två WC:s går till topp-50 spelare och jag har chans på ett WC. Det blir tillbaka till gruset och backhandssidan igen. Det kommer bli kul att vara på hemmaplan och ha stödet med mig.

Till sist – vad hoppas Lister uträtta senare under 2019?

– Nu har jag spelat en Grand Slam-tävlingen och det är bara att fortsätta. US Open? Varför inte. Fortsätter vi (Voracova, reds.anm) köra tillsammans kommer det bara gå uppåt.

Cornelia tystnar för en sekund.

– Eller nedåt heter det visst. Rankingmässigt alltså…

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.