Cornelia Lister rapporterar från Australien: ”För mig är läget okej”

Cornelia Lister förbereder sig för fullt inför Australian Open som drar igång den 8:e januari.

Snart kan hon också vistas fritt i Melbourne då den stundande karantänen går mot sitt slut.

14 dagars karantän är strax avverkade för Cornelia Lister. Svenskan får spendera totalt fem timmar om dygnet utanför rummet som spenderas på träningsbanor, gym och matsal.

 – Vi blir eskorterade till träningsbanorna för två timmar tennis, sedan vidare direkt för fysträning där vi varannan dag skiftar mellan vikter och cykel/löpband. Efter fysen spenderar vi 30 minuter i matsalen innan vi blir uppskickade till rummet igen.

Situationen hade kunnat vara värre för Cornelia då över 70 spelare är drabbade av en tvåveckors-karantän med ingen som helst tillgång till träning utanför rummet. En av de drabbade spelarna är Elias Ymer.

 – Det är verkligen svintufft att åka på den smällen och speciellt när det inte ens var en enda spelare som blev testad positivt från flygresan. Vi fick information på förhand om att det är riskabelt att åka ner till Melborune och det är likadant om ens tränare, dubbelpartner eller sparringpartner blir testad positivt, då åker du själv på karantänen.

 – Det är precis därför vi har skrivit upp en träningspartner för första veckan och tre träningspartners under den andra veckan, just för att tävlingen ska kunna ha koll.

Lister fortsätter.

– För mig är läget okej eftersom jag får vistas utomhus. Jag har bra rutiner inne på rummet med yoga varje morgon och under de tre första dagarna när jag väntade på mitt test körde jag fysträning 2-3 pass per dag.

Listers dubbelpartner i Australian Open är belgiskan Alison Van Uytvanck, rankad 65:a på dubbelrankingen.

– Det är en bra spelare i både singel och dubbel och jag har känt till henne i många år. Hon är ett bra alternativ för mig.

Målsättningen för 2021?

– Mitt mål för 2021 är att hitta en stadig dubbelpartner och jobba mig uppåt på rankingen till topp-40!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.