Dag 10: Murray och Raonic bokade de sista semifinalplatserna

Andy Murray och Milos Raonic vann sina kvartsfinaler mot David Ferrer och Gael Monfils efter fyra set vardera. Därmed ställs man mot varandra i fredagens andra semifinal och kanadensaren har då chans att skriva historia.

Det var en mycket het dag i Melbourne och temperaturen visade över 30 grader fram till klockan 17:00 lokal tid då ett regnoväder var påväg in och taket på Rod Laver Arena stängdes mitt under tredje set i Murray – Ferrer. Ett tak som stängdes på fem minuter (!) och förhållandena ändrades och den vind som påverkat spelarna på centercourten var så gott som bortblåst. Här kommer sammanfattningen från dag 10.

MurrayFerrer 6-3, 6-7 (5), 6-2, 6-4

Ett evigt monotont bollande och vänta ut motståndarens misstag var det som förväntades på förhand och visst skulle det bli så. Ferrer hängde med i två set innan klasskillnaden visade sig och det tredje setet skulle visa sig matchavgörande då spanjoren efter andra set hade momentum och kändes som den något hetare spelaren men luften gick ur honom efter en horribel inledning i tredje set. Inte den mest underhållande matchen från ett åskådarperspektiv men bra tennis spelades och många, långa, fysiska dueller bjöds det på. Det mest underhållande var de fyra Andy Murray-supportrarna som under matchens gång nynnade på ett par kända melodier och gjorde sedan en egen tolkning av det. Fantastiskt. Taket stängdes i inledningen av tredje set men det är samtidigt onödigt i att spekulera kring om det gynnade eller påverkade någon av spelarna.

RaonicMonfils 6-3, 3-6, 6-3, 6-4

En match som inte alls blev så spännande och dramatisk som man hade hoppats på. Raonic var för stabil i sitt servande för att Monfils ens kunde komma nära honom och det räckte för kanadensaren att sträcka fram nosen en gång i vardera set och bryta fransmannen för att bärga hem segern. Raonic har som det skrivits tidigare om under dagarna i sammanfattningarna aldrig varit så bra som han är nu och hans tidigare akilleshäl, den tvåhandsfattade backhanden, har utvecklats massor. Monfils vann visserligen andra set efter att Raonic tappade sin serve för första och sista gången i matchen och det var ett par ”allez” som skreks ut från de franska fansen på plats men inledde sedan tredje set med ett horribelt servegem. Monfils var heller inte lika uppspelt och energisk som han brukar vara på banan och det behöver egentligen inte betyda någonting men ovant skall det sägas att han agerade på samma sätt som Raonic i sitt agerande – iskall och opåverkad. 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.