Del Potro efter andra raka titeln i Stockholm: ”Jag kommer tillbaka, antingen som tennisspelare eller turist”

Juan Martin Del Potro fick för andra året i rad lyfta den åtråvärda pokalen i Kungliga Tennishallen. Argentinarens titel i Stockholm Open var hans 20:e totalt på touren och det efter två raka set mot världsåttan Grigor Dimitrov, 6-4, 6-2.

– Atmosfären här i Stockholm är fantastisk, sa Del Potro på presskonferensen efter matchen. 

Finalen mellan fjärdeseedade fjolårsfinalisten Juan Martin Del Potro och förstaseedade Grigor Dimitrov motsvarade inte de högt ställda förväntingarna på förhand. Det blev istället en ganska seglivad drabbning där argentinaren var så gott som överlägsen och kunde inkassera 250 nya ATP-poäng efter drygt 1 timme och 25 minuter spelade på matchklockan.

– Nyckeln idag var att jag servade riktigt bra och höll min serve genom hela matchen, räddade alla breakbollar jag hade emot mig. Min bästa match under veckan om man ser till alla aspekter, summerade Del Potro.

Två titlar på två år i Stockholm. Är Stockholm hans nya favoritstad?

– Kan nog mycket väl vara min favoritstad i Europa. Jag gillar att utforska staden och svenskarna är fantastiskt trevliga. Självklart vill jag komma tillbaka hit, om det inte blir som tennisspelare, ja, då får det bli som turist så jag kan se staden ännu mer!

Målet nästa år?

– Klättra på rankingen och att närma mig in på topp-10 på världsrankingen. Det skulle helt klart vara en dröm efter alla mina problem med handleden. Dock är jag lugn och vill främst bara vara hel och i form, avslutade Del Potro.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.