Del Potro tog sin första titel på 3 år – gör comeback i Kungliga nästa år på ett villkor

Juan Martin Del Potro, rankad 42:a i världen, tog på söndagen sin 19:e ATP-titel efter 7-5, 6-1 mot amerikanen Jack Sock. Del Potro fick ett wildcard till årets IF Stockholm Open och på frågan om han kommer tillbaka nästa år och försvarar sin titel svarade han följande:  

– Bara om jag får Wildcard, säger ”Delpo” med ett leende på läpparna. 

Faktum är att ett Wildcard för den nuvarande 42-rankade argentinaren inte kommer vara behövligt inför nästa års turnering om den tidigare GS-mästaren fortsätter på den inslagna vägen. Del Potro fick i årets IF Stockholm Open ett WC av arrangörerna då han vid sista anmälningsdag låg rankad utanför cutten som vid tillfället var 74:e plats.

Oseedad tappade ”Tornet från Tandil” inte ett enda set på vägen fram till titeln och tog därmed sin 19:e ATP-titel i karriären.

Titeln betyder väldigt mycket för mig och jag förväntade mig inte att vinna i det stadie jag befinner mig i karriären, sa en lycklig Del Potro på den efterföljande presskonferensen.

De senaste två åren har gått åt att fixa mina problem och bli skadefri och titeln motiverar mig ordentligt inför framtiden, fyllde han i.

Just skadeproblemen och de tre handledsoperationerna på vänster hand har hämmat honom från att blomma ut till den världsspelare han är ämnad att bli. Trots att han nu är tillbaka på touren med besked, vinner titlar och spelmässigt räknas in till världens tio bästa tennisspelare, är smärtan i vänster handled inte borta.

– Jag får leva med lite smärta men det blir bättre för varje vecka som går och det är det viktigaste. Ibland blir jag lite rädd för att slå hårt med min backhand men det är normalt och tar tid. Det kommer bli bättre nästa säsong men just nu funkar min tennis där jag mixar upp det med slice och stoppbollar.

Får vi se dig i Stockholm igen nästa år?

– Bara om jag får ett wildcard, svarar han med ett leende på läpparna.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.