”Ditt fel att Sock tappar gem mot Jaziri”

Tennisportalen råkade ut för en mycket märklig och udda händelse under onsdagens match mellan Jack Sock och Malek Jaziri på Centercourtens ena läktare. En händelse som får en att både tappa hopp om mänskligheten och ifrågasätta allt vad sunt förnuft heter. 

Enligt personen ifråga var det undertecknads fel att Jack Sock tappade ett par gem i inledningen av amerikanens andra omgång mot tunisiern Malek Jaziri. Det ska inte få hända hette det. Och det var mitt fel. 

Vi, jag och en av mina kollegor, satte oss ner på ena långsidan inne i Kungliga Tennishallen strax innan 14-tiden. Det var dags för Jack Sock mot en av mina personliga favoriter – Malek Jaziri. Tomt var det inne i hallen, vilket man givetvis förstår med tanke på det rådande klockslaget men vi skulle hamna bredvid en herre vars huvudsyfte var att söka konflikt. Kanske med ändamålet att få bort oss och ensam, tillsammans med ett par tomma stolar på sin tråkiga rad, njuta av konsterna på banan. Måhända men det var kommentarerna mot undertecknad som fått mig att ödsla tid på en sådan löjlig sak – denna text.

Att filma tennisspelare i slow motion, i synnerhet proffsen på touren, är en njutning för mig som tennisnörd/tennistränare då man kan uppmärksamma saker som det blotta ögat vanligtvis inte hinner med i realtid. Det går för snabbt helt enkelt.

Under onsdagen var det Jack Socks forehand som var det primära målet att filma. Visst, det kan anses ”obskyrt” och ”du lever inte i nuet” att filma på nära håll när man väl är på plats men samtidigt – vi lever inte på stenåldern längre. 2016.

”Nu stör du Jack Sock när du tar upp din mobil och filmar”, fick jag höra. Jovisst, en 23-rankad världsspelare som Jack Sock ändå är har sitt fokus på publiken och inte alls på sitt eget spel ute på banan.

Fotograferna som tar kort, sorlet i arenan, de emellanåt högljudda skratten uppe från sponsorloungerna, speltorskarnas bitande av naglar, Jaziris tränare som applåderade amerikanens dubbelfel. Nej, det var undertecknad det var fel på.

Fy skäms.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.