Djokovic bäst i ATP-slutspelet – tog säsongens 11:e titel

Att Novak Djokovic har haft en praktsäsong kan inte ha undgått någon och under söndagens final i ATP-slutspelet i London behövde bara världsettan en timme och 22 minuter för att bärga titeln mot Roger Federer. Siffrorna skrevs till 6-3, 6-4 och titeln var Djokovic 11:e för året.

Världsettan har gjort sin bästa säsong någonsin och frågan är om bedriften kommer att upprepas av någon spelare i framtiden. Eller vad sägs som 81-6 i matchfacit under året, varav 4 av förlusterna kommit i finaler, 11 titlar och 15 finaler totalt. Rankingmässigt tog han mer än dubbelt så många mer poäng som tvåan, Andy Murray.

Federer vann mot Djokovic i gruppspelet och brukar kunna hota världsettan när det vankas tresetare men Djokovic var på tok för stabil och väntade hela tiden ut misstagen från Federer. Schweizaren fick det inte alls att stämma och kunde inte slå hål på Djokovic varpå en drös med nätattacker kom som följd.

Djokovic segrare alltså och närmast till hands för världsettan är att tangera och sedermera slå Federers Grand Slam-titlar på 17, en bit upp då han står på 10 vunna just nu.

I dubbeln fick vi se de nyblivna världsettorna Rojer/Tecau vinna tämligen enkelt mot Bopanna/Mergea med 6-4, 6-3. Rojer/Tecau gick obesegrade genom turneringen och tappade dessutom inte ett enda set, en bedrift inget par mäktat med tidigare sedan round robin-upplägget infördes 1986.

ATP-touren är därmed avslutad för i år men Challengertouren lever vidare, åtminstonde en vecka till där challenger-slutspelet i Brasilien startar nu på onsdag. En turnering som absolut inte får missas och vi kommer självfallet att streama turneringen här på sidan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.