Dubbelmästarnas dramatik: ”Jag såg Söderling uppe på läktaren och blev nervös direkt”

Det helbrittiska paret Luke Bambridge och Jonny O’Mara vann dubbelturneringen i Stockholm Open helt oseedade efter 7-5, 7-6 (8) i finalen mot tredjeseedade Koolhof/Daniell. Men det var inte helt smärtfritt.

– Jag såg Söderling uppe på läktaren mitt under match med ett headset. Jag skakade direkt, sade O’Mara. 

Luke Bambridge och Jonny O’Mara fick chansen att prata med media för första gången under veckan då det i sedvanlig ordning styrdes upp en presskonferens för vinnarna. Välfyllt på presskonferensen? Inte direkt. Två journalister på plats, inklusive undertecknad. Britterna? De var pratglada.

– Vi sa det till varandra i början av veckan att det var stort att bara vara med här i en turnering som har så mycket historia. Och nu har vunnit den också, det är galet, säger O’Mara.

Luke Bambridge fyller i.

– Vi har sett så många fantastiska tennisspelare på anläggningen här i veckan, svenskar som varit dominanta genom året. Det är rätt coolt. Jag menar Björn Borg, jag använder hans kalsonger. Är han här nu?

Inte idag.

– Synd.

O’Mara tar över.

– Mitt i matchen ser jag Robin Söderling uppe på läktaren med ett headset, han kommenterar här va? Jag har inte varit nervös under hela veckan men när jag fick syn på Söderling, då började jag darra direkt. Hoppas han sa någonting bra om mig, vi spelar ju för guds skull med hans bollar…

Paret har för första gången i år jobbat med välrenommerade Louis Cayer, specialiserad inom dubbel och dubbeltaktik. Cayer har bland annat varit en högst bidragande orsak till att Jamie Murray klättrat på rankingen från ca 200 i världen till att bli världsetta.

– Vi träffade honom för första gången när vi var 16 och då var det bara en enstaka träning. Senaste året har vi jobbat mycket med Louis när vi bestämde oss för att satsa helhjärtat på dubbeln. Han är en fantastisk coach och det är mycket tack vare honom vart vi befinner oss just nu, säger O’Mara och fortsätter.

– LTA (Storbritanniens tennisförbund) investerar och satsar på dubbeln. Systemet funkar och vi har nu 7 spelare i topp-100.

Hur mycket hjälp får ni av Louis Cayer i nuläget?

– Vi mailar mycket till varandra. Det kan vara att han grattar oss för en seger, eller när vi behöver en gameplan inför motståndare som vi varken sett eller spelat mot tidigare. Oftast har Jamie Murray gameplans om spelare som vi inte vet om, eller Cayer då förstås. Han har ”intel” på nästan varje spelare vilket ofta ger oss en liten fördel, avslutar Bambridge.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.