Dubbelsuccén fortsätter för Simonsson/Arvidsson – tog andra challengertiteln för året

Isak Arvidsson och Fred Simonsson vann den helsvenska dubbelfinalen i Båstad Challenger mot Andreas Siljeström och Johan Brunström med 6-3, 7-5. Titeln var parets andra för året efter att de vann senast i Jönköpings challengerturnering och när Isak Arvidsson fick frågan efter matchen om det blir en framtida dubbelsatsning svarade han följande:

– Den frågan har förföljt mig nu i ett och ett halvt år, säger han och skrattar.

Mer dubbelsatsning snart? Frågan är givetvis befogad då Isak Arvidsson och Fred Simonsson är obesegrade på challengertouren i år med sina två titlar, på två olika underlag och paret har tvålat till en hel del respektingivande namn under resans gång.

Det är fortfarande singel och dubbel som gäller, säger Isak Arvidsson efter prisceremonin.

Rankingen kommer vara ”career-high” nästa vecka i dubbel och kanske ännu högre om jag spelar bra i kommande Swedish Open så det är klart att man kanske kommer anpassa sig lite efter dubbelrankingen och åka på lite fler challengers om jag kommer in där. Det blir fortfarande singelkval först och sedan dubbel, en kombination med andra ord.

Var det lite nerver inblandat när ni servade för matchen vid ställningen 6-5 i andra set och underläge 0-40?

Jo, kanske men samtidigt är det första gången på hela matchen som de får in tre returer på rad och visst, vi gjorde inte våra bästa poäng men de dödande en retur och det var inte så mycket att göra. Kanske borde varit 15-30 istället, säger Isak Arvidsson.

Fred Simonsson var inte sen med att hylla sina motståndare Andreas Siljeström och Johan Brunström efter matchen.

De är ett relativt nytt par (årskiftet) och de har verkligen lyckats tillsammans, med sina tre titlar tillsammans. Vi har nu två och det visar att vi verkligen är på gång!

Den mycket sympatiska Andreas Siljeström var inte helt nöjd med sin egna insats.

Vi krampar lite, vi har massa chanser att bryta i både seten, på andra servar dessutom. Jag vet inte riktigt varför, kanske var det lite spänt att möta svenskar. Jag servade inget vidare idag men de spelade bra, aggressivt, hade mycket självförtroende och vann på hemmaplan. Det är bara säga grattis och gå vidare.

Redan nu på måndag och kommande dagar väntar nya utmaningar då Swedish Open som bekant drar igång. Isak Arvidsson och Fred Simonsson spelar både singel och dubbel i huvudturneringen då de tilldelats wildcard. För Siljeström och Brunström väntar det helargentinska paret Schwartzman/Molteni i första-rundan.

Det ska bli riktigt kul att spela en ATP-turnering på samma ställe. Förhoppningsvis kan vi spela lite bättre än idag och försöka gå långt, det är planen, avslutar Siljeström.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.