Dudi Sela och Malek Jaziri goda vänner trots politisk konflikt

Israelen Dudi Sela befinner sig just nu i Brescia för att delta i challengerturneringen som pågår och fick tidigare under veckan chansen att kommentera situationen med Malek Jaziri. Tunisiern har varit tvingad av det inhemska förbundet att lämna W.O så fort han har ställts mot en israelisk spelare p.g.a den politiska situationen som råder.

Tyvärr kan politik och sport krocka med varandra och tennisen är inget undantag för den delen. Malek Jaziri har under året lämnat W.O i såväl singel som dubbel när han ställts mot en israel och lämnat skador som anledning.

Det mest slående exemplet var från Montpelliers 250-turnering i Januari i år då Jaziri tog första set mot uzbekern Denis Istomin med 6-3 men gav efter setet upp matchen och hänvisade till en armbågsskada. Värt att nämna är att Jaziri hade ställts mot just Sela i omgången efter om tunisiern hade vunnit. ATP startade en utredning kring det hela men valde senare att fria tunisiern.

Jaziri gav även upp i dubbeln i samma turnering inför kvartsfinalen då han och Marc Lopez skulle ställas mot tjeckiern Frantisek Cermak och israelen Jonathan Erlich.

Luca Fiorino från Spaziotennis fick en pratstund med Dudi Sela under veckans Challenger i Brescia och den 104-rankade israelen erkände att han och Jaziri är goda vänner på touren.

– Jag och Jaziri tränar ofta med varandra och vi är goda vänner. Jag förstår att det inte enbart är hans beslut och att det är många personer som ligger bakom besluten. Du borde fråga honom egentligen men jag har hört att vi kan spela nästa gång då då förbunden har bytt ut några personer.

Källa: http://www.spaziotennis.com/2015/11/dudi-sela-jaziri-and-i-are-friends-well-play-soon/

Artikeln skriven av Giulio Gasparin .

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.