Dustin Brown till Tennisportalen: ”Den där frågan får du googla”

Tennisportalen fick en exklusiv pratstund med publikunderhållaren Dustin Brown efter sin öppningsrunda i Swedish Open och trots att tysk/jamaicanen vann sin match rätt komfortabelt var han inte på bästa humör under intervjun.

– Den där frågan får du googla upp, sa han vid ett tillfälle till Tennisportalen.

Vid första anblick ser han inte ut som den regelbundna tennispelaren med sina långa, hängande rastaflätor och olika ansiktspiercingar.  Hans magiska bollbegåvning och underhållande spelstil gör honom till ett unikum på touren och det är svårt att inte fatta tycke för ”Dreddy” som han kommit att kallas av sina mest trogna fans.

Det är min tredje gång här i Båstad och det är en riktigt härlig turnering, säger han med ett leende på läpparna.

Personligen gillar jag när allt ligger inom gångavstånd och det faktum att man inte behöver skjuts till träningsanläggningen gör det hela fantastiskt. Hade det blivit ett tredje set idag mot Munoz De la Nava hade jag kunnat gå till rummet under setpausen, tagit det lugnt och sedan varit redo för tredje set. Jag njuter av att vara här, säger Brown.

Brown har gräs som sitt absoluta favoritunderlag och medger snabbt att segern mot Rafael Nadal på centercourten i Wimbledon 2015 var hans största ögonblick i karriären. Samtidigt är övergången från gräs till grus bland det svåraste att hantera på touren enligt Brown.

Den är tuff, riktigt tuff. Jag kom hit direkt från seriespel i Bundesliga, på grus, och jag behövde verkligen matcherna under bältet för att förbereda mig så perfekt som möjligt inför Swedish Open. Jag spelade på gräset väldigt länge och den extra tiden på gruset var nyttig för mig. 

Trodde du någonsin att du skulle nå ATP-touren när du, för ett antal år sedan, åkte runt i husbil genom Europa och tävlade på futuretouren?

– Det var väldigt längesedan och inget som är nytt precis. Allt som du har läst eller hört om står på nätet. Det där får du googla upp, säger en märkbart irriterad Brown.

Tycker du att det behövs fler karaktärer på touren idag, som t.e.x dig, Kyrgios, Monfils.

Jag förstår att folk tycker det är underhållande med spelare som Kyrgios och Monfils på touren men alla spelar inte på det sättet och jag tror heller inte att nämnda spelare gör det medvetet.  Jag tror inte heller man kan träna sig till det då de har så goda instinkter på banan och det är därför vi ser dessa spektakulära slag. De reagerar till något som händer och jag tror inte att man kan träna sig till det.

– Jag blir ofta frågad om mitt spel och min spelstil men jag försöker göra mitt jobb och vinna tennismatcher och ibland händer det magiska saker på banan men det är inte som att vi går ut och spelar och enbart försöker underhålla publiken. Jag försöker bara spela bra tennis om jag ska vara ärlig.

Tips till talangfulla juniorer som siktar mot att bli proffs?

Det är inte en enkel väg att gå men du måste tro på dig själv! Vi såg det nyligen med Marcus Willis i Wimbledon som tänkte sluta med tennis men ställde upp i förkvalet till Wimbledon och hamnade till slut på centercourten mot Roger Federer. Jag är ganska säker på att det är en av de bästa känslorna att få uppleva när man uppfyllt sin dröm. Har du en dröm ska du tro på den och göra ditt bästa för att nå dit.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.