Elias Ymer: ”Alla har rätt till en åsikt”

Efter den senaste tidens skriverier på diverse forum och dylikt var det hög tid att lyfta på luren och slå en signal till Elias Ymer.

Då vi känner att diskussionen kring bröderna Ymer helt och hållet spårat ur totalt på olika forum och sociala medier adresserade vi ämnet i form av ett inlägg (se nedan) på Facebook.

Vad säger huvudpersonen själv om det som skrivits på senare tid?

– Jag försöker inte att läsa något men jag har sagt det flera gånger och säger det igen: Alla har rätt till en åsikt, likaså gäller det mig, även fast jag brukar hålla mina åsikter för mig själv. Samtidigt bör man se hela bilden, säger Elias och fortsätter.

– För två månader sedan var man kung (i folkmun) när man kvalade in till Australian Open. Det går inte att förlita sig på vad folk säger. Jag har min familj och föräldrars stöd där jag är stark i mig själv. Det är inget som påverkar mig.

Om vi vänder på ämnet – hur många är det som hör av sig till dig med stöttande ord?

– Jo men det är många! Det måste man också komma ihåg. Många bryr sig och jag uppskattar det verkligen.

I veckan gick Elias till sin första semifinal på Challengertouren sedan 2019 i Split, Kroatien. Hur känner han att formen är just nu?

– Den är påväg åt rätt håll. Senaste åren har jag inte kunnat spela den mängd tennis jag hade hoppats på i och min armbågsskada men det som händer nu är positivt. Formen börjar komma tillbaka och jag behöver ha tålamod. Trust the process!

”Trust the process” är ledorden just nu för Elias Ymer och hans tränare Christian Brydniak.

– Det är svårt att röra sig på rankingen just nu men jag ser bara positivt på det. Jag gör bra saker och kroppen känns bra!

Är det något specifikt du och Christian jobbar på just nu i ditt spel?

– Nu har jag sagt det några gånger men ”Trust the process” är vad vi jobbar mycket kring. Jag vill ofta att saker och ting ska gå så fort men vi har tålamod.

Vad säger du om den generella nivån på Challengertouren just nu?

– Alla matcher är tuffa. Jag pratade med Kokkinakis häromdagen och du måste verkligen vinna tävlingarna om du ska ha en chans att klättra på rankingen som läget är just nu. En titel på Challengertouren just nu ger cirka 45 poäng, samtidigt som en match på ATP-touren (Masters) ger dig samma antal poäng. Har du nivån tar du dig igenom det men det är verkligen supertufft.

Elias medger att han och ”The Kokk” spenderat mycket tid tillsammans mellan matcherna i Split.

– Vi hängde med varandra varje dag under veckan och han är en av mina bästa vänner på touren. Han har som bekant haft stora skadeproblem men vi jobbar uppåt tillsammans på rankingen. Han ska med till Rom!

Sist men inte minst – vilken respons fick du efter vloggen vi publicerade med dig senast under Australian Open?

– Många hörde av sig och sa att de såg en sida av mig som de inte sett förut. Jag har många tankar och åsikter som jag går runt och bär på men jag känner att det inte är värt att gå ut med om det verkligen inte behövs. Just därför var det kul att folk fick se en annan sida av mig. Jag hoppas det kommer fler vloggar, avslutar Elias.

Elias Ymers kommande tävlingsschema: Rom Challenger, två Challengertävlingar i Tjeckien (Ostrava), vilovecka innan kval väntar i Franska Öppna.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.