Elias Ymer: ”Den yngre generationen sporrar mig – min tid kommer”

Ett generationsskifte sker just nu på ATP-touren och i årets Stockholm Open ser vi några av världens bästa tonåringar i startfältet.

Elias Ymer medgav för den samlade presskåren under söndagen i Kungliga Tennishallen att det sporrar honom och ger honom en sorts trygghet inför framtiden. 

– Hade jag inte haft spelet hade jag varit stressad men jag vet att min tid kommer.

Kvalspel, kids day och presskonferens med bröderna Ymer har blivit lite av en söndagstradition de senaste åren i Stockholm Open. Gårdagen var inget undantag, likaså de intränade och sedvanliga klyschorna.

Mikael Ymer ville inte svara på varför han inte deltog i Davis Cup senast mot Schweiz och hänvisade till SALK:s klubbchef Johan Porsborn vid minst tre (!) tillfällen.

Nya samarbetet med danska dubbelspecialisten Fredrik Nielsen svarade han dock utförligt på – likaså vad som krävs för att ta nästa steg och etablera sig på topp-200.

– Vi jobbar på en hel del grejer. Jag kommer inte säga alla med vi jobbar en hel del med att strukturera om vissa saker så att att arbetsdagen, smådetaljer som jag inte gjort lika bra tidigare, blir bättre.

– Jag vet att jag har nivån i mig som krävs men hur jag kan få upp den nivån så ofta som möjligt är den stärre frågan. Jag får ta steg för steg. Jag ligger innanför topp-300 nu och jag får ge mig själv lite fler chanser. Jag vann inte en match under de första 7-8 tävlingarna på grussäsongen men det gäller att fortsätta ge mig möjligheten till att vara ute och tävla.

Den tidigare världsfemman Fernando Gonzalez och Elias Ymer är just nu inne på en prövoperiod tillsammans och ska utvärdera ett eventuellt samarbete efter veckan.

– Vi testar fortfarande, jag och Fernando. Det är inget som är ”spikat”. Vi känner på varandra. Funkar det åker jag till Chile under försäsongen.

Hur togs kontakten mellan er?

– Jag kontakade honom under US Open. Han var där och jag frågade om han ville hjälpa mig. Han har varit min idol sedan jag började spela tennis.

– Han säger åt mig att ta det lugnt. ”Du är 22 år gammal, din tid kommer, titta inte på andra utan fokusera helt på din träning”. Det känns bra.

Vi ser allt fler yngre slå sig in på topp-100 och en hel del intressanta, yngre namn har vi i årets startfält. Är det något som sporrar dig – eller kanske stressar dig?

– Det är faktiskt skönt att jag ser spelarna som jag har vunnt mot tidigare och som man känner sedan tidigare går in i topp-300. Då tänker jag: ”Ta det lugnt, din tid kommer”. För jag vet att jag har spelet. Hade jag inte haft det hade jag nog varit stressad.

Elias Ymer går in i huvudturneringen på måndag kväll och ställs mot 64-rankade tysken Maximilian Marterer. Matchstart 18:30.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.