Elias Ymer efter kollapsen: ”Skönt att säsongen är slut”

Elias Ymer ledde med 4-1 i första set och dominerade mot 133-rankade tysken Tobias Kamke i öppningsrundan av IF Stockholm Open.

Då kom en mental kollaps som ledde till att svensken förlorade 11 raka gem och därmed matchen. 6-4, 6-0 skrevs siffrorna till och spädde på det dystra facit Elias Ymer har på hemmaplan.

4 vinster på 14 försök. Så lyder Elias Ymers facit i challenger och ATP-turneringar på hemmaplan sedan han började tävla professionellt 2012. Ett facit som vittnar om att Elias underpresterar när det kommer till spel i Sverige.

Det började dock bra. Elias Ymer gick snabbt fram till en 4-1 ledning mot inkvalade Tobias Kamke och dominerade fullständigt. Lika fort blev det istället 4-6 efter ett par gem där misstagen haglade från Ymers racket och setförlusten var ett faktum.

I andra set fortsatte krampgången och Elias började istället kasta sitt racket i golvet, klappa ironiskt mot sig själv och nästintill tanka iväg de efterföljande gemen. 6-0 skrevs andra set till efter endast 22 minuter.

Jag spelade bra fram till 4-1 och trodde att det skulle räcka att hålla i bollen. Jag blev för defensiv, sprang ute vid Stockholm-Open markeringen i banan och slutade helt enkelt slå på bollen. Det är som det är och skönt att säsongen är slut för min del, säger en bedrövad Elias Ymer efter matchen.

Under resterande del av säsongen väntar först ett ödeskval i Davis Cup mot Israel 28-30 oktober och sedan hårdträning inför 2017 års säsong. En nystart han ser fram emot.

Jag har haft ett jobbigt 2016 och därför vill jag börja om, hitta harmonin igen, träna ordentligt och köra hårt igen 2017, säger han.

Elias kommer resa till USA och Nick Bollettieris akademi i slutet av november där han får sparring och träning inför Australian Open 2017, en turnering han rivstartar säsongen med.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.