Elias Ymer tar tredje Challengertiteln i karriären – se matchbollen här!

5 raka segrar och 10-0 i set blev Elias Ymers fantastiska facit i Cordenons Challenger. Elias vann därmed sin tredje Challengertitel i karriären efter söndagens finalseger mot 141-rankade spanjoren Roberto Carballes Baena och klättrar nu drygt 70 platser på rankingen.

6-2, 6-3, 6-4, 6-1, 7-6 (2), 6-3, 6-2, 6-1, 6-2 och 6-3 blev svenskens setsiffror under veckan i Italien och det var tydligt hur Ymer spelade med ett helt annat självförtroende och en aggressivitet som saknats under säsongen. Kanske har Robin Söderling redan hunnit sätta prägel på Elias?

Elias får i och med segern 90 nya rankingpoäng och kommer när rankingen uppdateras på måndagen ligga runt 200-strecket.

Matchbollen ser ni i klippet här nedan.

Matchen i sin helhet hittar ni även längre ner, spola gärna fram till precis innan matchbollen då en Nokia-telefon (!), som Henric Larsson först rapporterade om, ringde.

Tennisportalen har sökt Elias Ymer och Robin Söderling för en kommentar, dock utan framgång.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen
 1. Oj, va skönt det måste kännas för Elias. Kul!
  Hoppas han kan följa upp med en bra vecka till – såg stt han blev special excempt i en ny challenger.

  Tycker generellt han får mycket skit i oloka bloggar och kommentardfält. Det är tufft på challengertouren och han har behövt fe här åren för att mogna tror jag. Efter genombrottsåret 15 så har säkert självförtroendet vacklat och då kontinuiteten med tränare och fast punkt såg splittrat ut var det säkert svårt att leverera.

  Söderlingeffekt eller inte. Kan Elias avsluta året bra med en plats runt 150 i år så har han positionerat sig väl inför 2018 och då kan det bli mycket intressant. Lillebror har nått långt på få turneringar. Även om han dubblerar antalet tävlingar nästa år är det inte självklart att han kommer ifatt storebror redan. Han behöver sin acklematiseringstid i seniorsammanhang och har lite fysik kvar att bygga upp.

  Men bröderna Ymer sitter i framsätet på herrsidan och har egentligen inga utmanare. Nästa steg innehåller även en ödmjukare attityd till sin omgivning, inkl förbund, media och tävlingsarrangörer.

  På rätt väg blir slutordet!

  • Var verkligen jättekul att se honom spela i Cordenons under veckan. Verkar spela med ett helt annat tålamod och ett självförtroende nu, samt är aggressiv i rätt lägen. Visst är det lätt att klanka ner på Ymer och på våra svenska spelare i övrigt, samtidigt som konkurrensen aldrig har varit tuffare och prispengarna är inte mycket att hurra över på Challengertouren med alla kostnader. Alla från futures upp till ATP kan ju spela tennis som bekant. Kul att han ligger runt 200 nu och inom gränsen för kval till Australian Open.

   På rätt väg helt klart, vi får hoppas på en fin avslutning av säsongen samt ett lyckat 2018! /Alex

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.