Elias Ymer uträknad – då kom den galna vändningen: ”Skönaste segern i karriären”

Underläge 3-5 i avgörande set mot 64-rankade Maximilian Marterer och större delen av publiken i Kungliga Tennishallen hade gått hem – då reste sig Elias från de döda och vann 4 raka gem.

En fantastisk comeback som innebär seger och avancemang till den andra omgången i Stockholm Open, 4-6, 7-5, 7-5.

– Det här kanske var den skönaste segern i karriären, sa en mycket lycklig och lättad Elias efter matchen.

– Jag träffade inte bollen stundtals och i andra set var jag så nervös, summerade Ymer kort i den mixande zonen bara två minuter efter inslagen matchboll.

En kort summering som säger det mesta om matchen där nivån spelarna emellan svängde rejält under stunder.

– Jag tyckte att jag startade fantastiskt. Jag hade några breakbollar inledningsvis. I slutet när jag låg under med 4-5 i tredje set sa jag bara till mig själv: ”Prova något nytt, gå för det lite mer”. Vad ska hända liksom? Det är 4-5, jag kan förlora med stolthet, fortsatte Sverigettan sin summering.

Var det verkligen Ymers skönaste seger i karriären?

– Jag kanske överdrev men samtidigt har jag haft svårt när jag inte känner mig bra. Då handlar det om att hitta ett sätt att vinna och idag kämpade jag. Andraserven i andra set, (servess, 190 km/h, reds.anm) på något sätt vann jag och jag spelar på onsdag igen. Det är det som räknas i slutändan.

Avslutningsvis fick Ymer kommentera sin kommande motståndare, 17-rankade amerikanen Jack Sock som i år bara vunnit sex (!) matcher på touren.

– Han spelar alltid bra här. Det kanske vänder just här med hans nuvarande form, han ligger ändå 17 i världen och kommer vara favorit.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.