Elias Ymer uträknad – då kom den galna vändningen: “Skönaste segern i karriären”

Underläge 3-5 i avgörande set mot 64-rankade Maximilian Marterer och större delen av publiken i Kungliga Tennishallen hade gått hem – då reste sig Elias från de döda och vann 4 raka gem.

En fantastisk comeback som innebär seger och avancemang till den andra omgången i Stockholm Open, 4-6, 7-5, 7-5.

– Det här kanske var den skönaste segern i karriären, sa en mycket lycklig och lättad Elias efter matchen.

– Jag träffade inte bollen stundtals och i andra set var jag så nervös, summerade Ymer kort i den mixande zonen bara två minuter efter inslagen matchboll.

En kort summering som säger det mesta om matchen där nivån spelarna emellan svängde rejält under stunder.

– Jag tyckte att jag startade fantastiskt. Jag hade några breakbollar inledningsvis. I slutet när jag låg under med 4-5 i tredje set sa jag bara till mig själv: “Prova något nytt, gå för det lite mer”. Vad ska hända liksom? Det är 4-5, jag kan förlora med stolthet, fortsatte Sverigettan sin summering.

Var det verkligen Ymers skönaste seger i karriären?

– Jag kanske överdrev men samtidigt har jag haft svårt när jag inte känner mig bra. Då handlar det om att hitta ett sätt att vinna och idag kämpade jag. Andraserven i andra set, (servess, 190 km/h, reds.anm) på något sätt vann jag och jag spelar på onsdag igen. Det är det som räknas i slutändan.

Avslutningsvis fick Ymer kommentera sin kommande motståndare, 17-rankade amerikanen Jack Sock som i år bara vunnit sex (!) matcher på touren.

– Han spelar alltid bra här. Det kanske vänder just här med hans nuvarande form, han ligger ändå 17 i världen och kommer vara favorit.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen. Svag för obskyra sidospår, Nick Kyrgios olika bravader samt Swedish Opens pressfika. Fick sitt internationella genombrott under Australian Open 2020 efter avslöjandet av "Banana-gate".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.