Elias Ymers nya tränare: ”Topp-100 är första målet vi strävar efter”

Efter det mycket lyckade samarbetet med Robin Söderling som tog slut i juni 2018 har Elias Ymer suktat efter en långvarig tränarlösning.

Kanske är Christian Brydniak den sista pusselbiten som krävs för steget in på topp-100?

Christian Brydniak och Elias Ymer fick en strålande start på sitt nya partnerskap tillsammans med 3/3 segrar i kvalet till Australian Open.

Duon började arbeta tillsammans i december innan årsskiftet där försäsongen spenderades i vad som numera är tennismeckat under just december månad för internationella tourspelare – Dubai.

Men först – hur fann de varandra, Christian och Elias?

– Vi har känt till varandra sedan jag och Linus Eriksson (poddare/skribent/tränare till Jacqueline Cabaj Awad) hade hemsidan ”Downtheline”. Vi lärde känna varandra bättre i somras i Höllviken när Elias hälsade på Dave Bandelin (tränare för Euroelite) samtidigt som jag var där och jobbade under Dave.

Christians coach-CV visar upp sejourer i såväl Ekerö som Djursholms Tennisklubb – samt en längre vända i Vietnam.

– Jag fick erbjudandet att åka till Vietnam i augusti 2014 och blev kvar där till april 2020. Jag började resa med Nam Hoang som sedermera nådde en ranking på 11 i världen på ITF Junior och vann Wimbledons juniortävling i dubbel 2015. Vi jobbade fram till 2017 och sedan reste jag från 2018 med en annan junior från Vietnam som blev 44 i världen (ITF Junior).

Christian och Elias har satt en prövotid på 6 månader med en förhoppning på ett fortsatt samarbete.

– Om båda är nöjda så fortsätter vi. Vi har en bra kemi med varandra och kan vara öppna och ärliga om allt.

Vad säger du om Elias generella nivå i kvalet till Australian Open? Många menar på att insatsen i kvalfinalen mot Taro Daniel var det bästa Elias åstadkommit på en tennisbana på mycket länge.

– Elias gör en väldigt bra match mot Taro och i kvalet rent generellt. Ett mycket väl genomfört kval kort sammanfattat. Nu är det bara att ladda om och fortsätta jobba på inför Melbourne.

Var det någon specifik gameplan ni hade mot Taro Daniel?

– Elias mötte honom på grus för för två år sedan och förlorade i en tuff match. Vi visste om att det inte skulle bli helt lätt men vi kände också att Elias behövde vara mer aggressiv eftersom Taro gillar långa bolldueller.

Har ni satt upp något gemensamt mål att nå för 2021 och finns det något specifikt i hans spel som du känner behöver utvecklas för att ni ska nå ert mål?

– Topp-100 är första målet som vi strävar efter och vi har en plan och idé om vad som behöver utvecklas för att nå dit.

Fotnot: Intervjun togs vid innan nyheten annonserades om att Elias Ymer tvingas till en två veckors lång karantän i Melbourne utan någon som helst möjlighet till träning.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.