Enskede Rackethall inviger Stockholms första inomhusgrusbanor

Enskede Rackethall har revolutionerat tennisen i Stockholm då man sedan några veckor tillbaka satt upp ett övertryckstält över sina två grusbanor och därmed förlängs grussäsongen ytterligare för de mest spelsugna i huvudstaden.

Kramfors Tenniscenter var först i Sverige med att införa fenomenet som är så populärt utomlands, främst länderna i öst där inomhusgrusbanor går att spela på lite överallt. Enskede Rackethall är redan unik som klubb då man varje år står värd för Svenska Mästerskapen i Racketlon, racketsportens motsvarighet till Triathlon.

Tennisportalen har varit i kontakt med Jan Sahlström från Enskede Rackethall som bland annat förklarar vart inspirationen hämtades ifrån och varför fler klubbar bör ta efter.

– Eftersom det är brist på tennisbanor i Stockholm tyckte vi det var onödigt att ha 2 banor som bara utnyttjades knappt 5 mån/år och där mycket speltid försvinner pga vädret. Jag tycker absoluta att fler bör ta efter!

Vad för typ av tält är det ni har och stötte ni på några svårigheter under processen?

Det är ett övertryckstält och det mesta har fungerat enligt plan.

Rent ekonomiskt, vad är kostnaderna för att göra detta möjligt och har ni fått hjälp av externa finansiärer?

Ca 3,5 miljoner. Inga externa finansiärer förutom banklån.

Är träning på grus att föredra rent teknikmässigt kontra träning på t.ex hardcourt?

Jag är ju inte tennistränare så jag är ingen expert på området men jag vet ju att eftersom det är svårare att ”döda” bollen på grus så krävs det ju mer spelskicklighet vilket borde gynna tekniskt duktiga spelare.

Jan medger att reaktionerna kring tältet har varit mycket positiva och han hoppas och tror på att den förlängda grussäsongen ska bidra till klubbens utveckling i framtiden.

Bokning kan göras här och är öppen för alla.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.