”Erfarenheten i Franska Öppna hjälpte”

Den danska världstvåan på juniorsidan, Holger Rune, blev för tuff för Kevin Chahoud i Wimbledons juniortävling.

6-2, 6-4 till Rune.

Vi fick en pratstund med en inte alltför nedstämd Chahoud bara några timmar efter avslutad matchboll.

Chahoud inleder med att återberätta Wimbledon-debuten.

– Det var jämnt i första set med fem gem som gick till 40-lika och han fick med sig gemen, och bröt mig två gånger om. Det gick snabbt. I andra set bröt han mig i första gemet, vann fyra gem i rad innan jag vände till 4-4. Han bröt mig dock vid 5-4 igen.

Holger Rune, världstvåa på juniorrankingen och till vardags på välrenommerade Mouratoglou-akademin, var både ett och två nummer för stort för Chahoud.

– Han visste vad han skulle göra när det väl drog ihop sig. Vi hade som sagt fem gem i första set som gick till 40-40, och han fick med sig de viktiga bollarna. Så är det alltid nästan när det kommer till de bättre spelarna.

Tävlingen var Kevin Chahouds första på gräs i karriären.

– Det kändes okej. Jag har ändå anpassat mig bra på gräset tycker jag. Kanske att jag borde behövt spela en tävling innan, lite annorlunda med match kändes det ändå.

Hur många träningstimmar blev det på underlaget inför tävlingen?

– Vi ska se. Jag tränade fyra dagar, så nog blev det tio timmar.

Världstvåan i Wimbledon och Brandon Nakashima, numera rankad 15 i världen, är Chahouds lottningar i Grand Slams i år.

– Ja, vad ska man säga? Alla på den här nivån är bra. Kanske hade man lite väl otur i lottningen, men vad ska man göra?

Kevin fortsätter.

– Jag var taggad på att spela här och inte alls lika nervös som senast i Paris. Här var det mer skitsamma. Erfarenheten i Franska Öppna hjälpte mig väldigt mycket här skulle jag säga. Där kunde jag knappt spela i och med nervositeten. Här var det mer, bara gå ut och spela. Inga nerver alls!

”Jag hatar nya bollar”

Vid 5-4 i andra set och underläge 0-40 i egen serve kunde man höra Kevin skrika ut sin frustration på bollarna.

– Jo, det var nya bollar där och jag förlorade sju bollar i rad. I första set var det okej men vid 4-4 i andar började han serva och det var tufft. Jag missade sedan fyra förstaservar i rad i gemet efter vilket inte direkt hjälpte…

Kevin Chahoud går också direkt in i kommande US Open via sin ranking – och har då chansen att bryta ny mark i karriären med en eventuell vinst i öppningsrundan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.