Eriksson efter Gulbis psykningar: ”Aldrig varit med om något liknande”

Markus Eriksson fick den tidigare världstian och numera 143-rankade letten Ernest Gulbis på sin lott i Stockholm Opens inledande kvalomgång. Gulbis vann efter två raka set, 6-4, 7-6 (1) och det efter en hel del psykningar…

– Han är speciell och höll på hela tiden, kommenterade ”Mackan” efter matchen.

En snabb Youtube-sökning på Ernest Gulbis och man får det mesta från letten. Karaktärsstark, en sanslös kapacitet som aldrig riktigt blommat ut och ett humör som gärna svänger mer än vanligt.

Gulbis berör och söndagens inledande kvalomgång mot Markus Eriksson var inget undantag.

Trots en sömnig hemmapublik i Kungliga Tennishallen hettade det till på banan till den grad att Gulbis ironiskt gav svensken komplimanger för vinnande slag och, som oftast, försökte få Eriksson ur rytm i sina egna servegem genom att helt enkelt inte vara redo som returnerare.

– Han är ju speciell. Han höll på hela tiden men det var inget som riktigt störde mig. Han snackade och höll på men det visste jag samtidigt om innan, sa Eriksson till Tennisportalen efter matchen.

– Vid varje serve stod han som att inte var redo riktigt. Det har jag aldrig varit med om innan, att någon försöker psyka dig inför varje serve. Småprata och hålla på.

6-4, 7-6 (1) skrevs siffrorna till och letten kan framförallt tacka sin serve som en stor bidragande orsak till vinsten.

– Han var svårspelad och servade riktigt bra. Han gjorde inte så mycket när bollen var igång, vi var ganska lika när just bollen var i spel men han servade fruktansvärt bra.

– Jag hade en breakboll i första set som jag borde vågat mer på. Det är lätt att säga nu i efterhand men jag är besviken att jag inte tog chansen lite mer utan istället hoppades och då vinner man inte.

Vi kunde se från läktarhåll att du frekvent slog mot hans forehandssida. Var det taktiken – att bryta ner hans forehand?

– Det var det, han returnerade dock bättre än vad jag trodde från sin forehand men när bollen väl var igång så var det mest mot hans forehand. Det var jobbigt, han lägger den rakt på min backhand så det blir ett ovanligt slag att jag ska nöta backhand rak tillbaka.

På frågan om vad som stod ut i Gulbis spel i jämförelse med motståndare som ”Mackan” normalt möter på ITF-nivå listade han just serven.

– Ja, serven, helt klart. Den är tio gånger bättre än vad jag normalt brukar möta. Nu kanske han servar bland de bättre i världen. Hade man själv haft det vapnet hade man nog slappnat av mer i spelet.

– Jag är besviken, jag hade hoppats på att släppa loss lite mer men det är som det är…

Härnäst väntar tävlingar främst i Vietnam för Sverigetrean på herrsidan.

– Två 25,000-dollarstävlingar i Vietnam och en tävling i Thailand. Efter det väntar Elitserien på hemmaplan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.