Eriksson efter succéveckan: ”Jag bestämde mig – nu kör vi!”

50 nya rankingpoäng, över 100 platser klättrade på världsrankingen och den bästa tävlingsveckan i karriären – men det var inte långtifrån att ”Mackan” Eriksson stannade hemma istället.

Jag var inte alls säker på att åka då det inte fanns några bra flyg och jag var heller inte säker på att komma in i kvalet, säger Markus till Tennisportalen.

Markus Erikssons succévecka i Prostejov Challenger kan inte ha undgått de inbitna kring svensk tennis. Svensken kvalade in efter tre raka vinster och gick oseedad till semifinal efter segrar över 112-rankade Gerald Melzer, 50-rankade Martin Klizan och 80-rankade Radu Albot. En rätt grym vecka om han får säga det själv.

– Med tanke på förutsättningarna var den rätt grym ja, säger ”Mackan” belåtet över telefon.

– Jag bestämde mig bara dagen in sign-in att åka då det kändes bra på träningarna och jag tänkte: ”Äh, nu kör vi!”. Sedan kom inte min väska från flyget så fick köpa kläder och spela med dem första två dagarna. Matcherna i kvalet var tighta men jag fick med mig dem och självförtroendet således växte. Det var bara att spela på!

Var det något specifikt i ditt spel som du kände gjorde skillnad under veckan och fick dig att besegra spelare 300-400 platser bättre rankade spelare?

– Nej, ingen speciell skillnad men jag vågade spela bra på viktiga bollar och att istället för att kanske bara göra en bra match mot bra spelare trodde jag verkligen på att vinna. Spelet var som det brukar men lite bättre när det väl gällde.

Resultaten i Prostejov gör nu att Eriksson kan sikta in sig på Challengertouren under sommaren och förhoppningsvis fortsätta klättra uppåt.

Mer från Markus Eriksson kan ni höra i nästa avsnitt av vår podcast ”Source – En podd om tennis” som vi släpper i inledningen av nästa vecka. Där berättar ”Mackan” bland annat om den tunga kvalmatchen i Lyon han spelade bara timmar efter semifinalen mot Delbonis i Tjeckien och om energin som var helt tömd efter tre timmars sömn. Vi summerar även Franska Öppna och kollar närmare på hur det gick med våra bets – mycket nöje!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.