Eriksson kritisk: ”Förbundet har ingen satsning”

Förbundet har just nu ingen satsning på svenska herrspelare – något som Markus Eriksson är kritisk till:

– Man får klara sig själv, det är bara att kriga på. Det var väldigt bra med ”Fidde” innan, nu vet jag inte vad som händer, det är synd att det inte har blivit någon satsning alls. 

Hör Markus Eriksson utveckla sitt resonemang i det senaste avsnitt av ”Source – en podd om tennis” här nedan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
 1. Utan att ha hört innehållet, vad skall förbundet satsa på?

  Man har idag x kr och få eller inga sponsorpengar. Inga landslag som går att sälja osv. Vad skall man då göra för att det skall lyfta?

  I min värld är det självklart att försöka påverka basen, klubbarna och den versamhet som (inte) finns där. Akademier, privata initiativ mm till trots. För att få elit måste fler spela mer och bättre tennis i fler klubbar!

  Många klubbar säger att det går bra och att de har fullt i sina tennisskolar. Men hur många lirare får de med sig upp genom junioråren och hur mänga spelare i din klubb tog tex studenten i dagarna och finns med i verksamheten i sommar och i höst? Som a-lags spelare, sparring eller tränare? Om vi inte ökar den kvoten markant behöver vi inte bekymra oss om den elit Eriksson o Co vurmar om. Den generationen fick sin chans m Fidde i 3 år men underlaget var inte bra nog för ATP?

  Nej, klubbarna måste lyfta på det sätt att fler kuniorer hänger i så att den nationella tennisen blir bredare och bättre – sen kan vi börja titta ut internationellt. Tror inte ett skit på att en junior som tycker sig vara en talang behöver spela flera ETA-tävlingar så länge han inte tagit plats i klubbens representstionslag och vunnit sina matcher där mot medelmåttiga 25-40 åringar.

  En sal i taget. Samma sak senare upp i åren. Visst, testa en junior ITF eller två när du är 16-17 men tro inget innan du visat lite på sommartouren eller i ett a-lag som spelar elitserie eller div 1. Och om du innerligt längtar efter världsranking – vinn ett par Sommartourtävlingar innan du ens tänker tanken!

  Drömma är inte fel men just nu har många sjuka famtasier i svensk tennis istället för just drömmar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.