Federer vill ha hårdare dopningskontroller

–Roger Federer sade tidigare idag (fredag) under en presskonferens i London inför det kommande ATP-slutspelet att han vill se mer tennisspelare som blir testade för doping för att förhindra eventuella skandaler som har drabbat andra sporter så hårt.

Den nuvarande världstrean befinner sig i London och förberedelser sig inför ATP World Tour Finals som startar igång nu på söndag. Federer har vunnit turneringen under sex tillfällen tidigare men samtalsämnet under fredagens presskonferens skulle inte handla om huvudpersonen själv.

Tidigare under veckan kom WADA ut med en rapport om ryska utövare inom friidrott som blivit sponsrad av staten med otillåtna medel och man menade även att andra sporter skulle kunna vara inblandade.

Federer sade på presskonferensen enligt Reuters att han var förvånad över hur han efter vissa matcher inte blivit testad och menade på att det måste ske en förändring.

”När du når en kvartsfinal i en turnering och höga rankingpoäng samt pengar står på spel, då bör man veta om att man ska bli testad,” säger Federer enligt Reuters.

”Jag tror att det skulle vara mycket klarare och enklare för alla att veta om och ha testerna året runt och inte under vissa veckor.”

Federer erkände att han tidigare under året blivit testad fem gånger och påpekade vikten om att ha mer resurser.

”Det är mycket viktigt. Spelarna måste känna av att de ska bli testade så att dem senare avstår från någon dum tanke som kanske ploppar upp i huvudet.”

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.