Felaktiga uppgifter: Sverige inte klara för elitdivisionen/World Group i Davis Cup

Felaktiga uppgifter har i samband med Sveriges vinst mot Schweiz i Davis Cup basunerats ut av både etablerade medier och det svenska tennisförbundet.

Sverige är tillbaka i elitdivisionen och World Group, har det hetat – men det är helt fel.

Det kan inte ha undkommit de flesta vid det här laget – det faktum att Sverige besegrade Schweiz på bortaplan i helgens Davis Cup-Playoff. Men det som har basunerats ut därefter i olika medier, främst via det svenska tennisförbundet, är inte bara förbryllade utan smått bisarrt.

Det stämmer att den rätta benämningen på Sveriges match mot Schweiz i Davis Cup hette ”World Group, Playoff”, men eftersom Davis Cup nuvarande format ändras till 2019, ett format (Davis Cup Finals) där 18 länder gör upp om titeln på neutral mark under en vecka, slopas World Group helt och hållet. Det om något borde förbundet ha koll på eftersom man röstade ja till det nya formatet. Ett nytt format som för övrigt finansieras av Gerard Pique och hans investmentbolag Kosmos.

Sverige är istället seedade till kvalet i februari. Vinst och Sverige är kvalificerade för ”Davis Cup Finals”. Förlust och Sverige får inte göra upp om titeln bland 18 länder. (Se tweet nedan)

 

Det är möjligt att ”World Group, Playoff”, som spelades i helgen, har skapat en hel del förvirring i och med sin benämning. Men det ska och får inte vara en ursäkt för all felaktig information som har spridits de senaste dagarna. Speciellt inte från ett förbund som basar över Sveriges landslag i tennis och som dessutom varit med och röstat fram ett helt nytt förslag i Davis Cup.

 

Här nedan finner ni ett axplock på en hel del felaktiga uppgifter som spridits de senaste dygnen.

Svenska tennisförbundets hemsida
Förbundets twitterkonto
Aftonbladet/TT
Expressen/TT

I det senaste avsnittet av Source berör vi just Davis Cup och all felaktig info. Avsnittet hittar ni i spelaren nedan samt där poddar finns.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.