Felix Auger Aliassime för tuff för Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas ställdes i förra veckan mot det kanadensiska superlöftet Felix Auger Aliassime i Canadian Open Junior Championships och förlorade med siffrorna 6-3, 4-6, 6-4. Aliassime vann sedermera turneringen och har tidigare blivit historisk då han som 14-åring kvalat in till en challengerturnering i Drummondville och för några veckor sedan nådde kvartsfinal i Granbys challengerturnering. Tennisportalen fick sig ett snack med Tsitsipas efter matchen som inte helt överraskande hyllade sin motståndare.

Värd för Grade 1 turneringen i Kanada var den fransktalande provinsen Quebec. Tsitsipas förlorade en mycket jämn drabbning mot hemmaspelaren Aliassime och efter matchen delade greken med sig av sina tankar till Tennisportalens redaktör Alex Theodoridis.

– Jag spelade okej. Det är alltid tufft när du har hemmapubliken emot dig och de bara hejar på en spelare. Det är visserligen mest mentalt men du kan bli tight i de situationerna. Det var inte lätt. Mina slag kändes inte på topp och jag gick inte för vinnare. Han spelade bättre helt enkelt, erkände Tsitsipas.

Vad kan du berätta om Aliassime som spelare?

– Han är bra! Väldigt snabbt, har en bra forehand och bra serve. Hans spel ger dig inte mycket rytm och det är väldigt jobbigt att möta.

Stefanos Tsitsipas befinner sig just nu i New York där han är vidare till andra omgången i juniorsingeln efter vinst över italienaren Federico Bonacia efter två raka set, 6-1, 6-4. Spanjoren Zapata Miralles väntar härnäst för Tsitsipas.

 

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.