Franska Öppna: Expertpanelen går igenom förutsättningarna inför vecka 2

Andra veckan i Franska Öppna är kommen och det är nu det roliga börjar. Vilka har övertygat hittills i turneringen? Vilka har floppat? Vem går hela vägen? Expertpanelen har kikat närmare på förutsättningarna inför andra veckan i Paris och redogör här nedan det viktigaste inför kommande dagar.

Expertpanelen består denna gång av Alex Theodoridis, grundare av sidan, twittergurun Simon Ristevsky och Henrik Wallensten, svenska tennismagasinets skribent och materialexpert.

I och med att Rafa drog sig ur mitt i turneringen p.g.a skada har andra halvan öppnat upp sig rejält då någon av Granollers, Thiem, Goffin eller Gulbis kommer att nå semifinal, högst troligt mot Djokovic. Vem tar sig till semifinal och kan den spelaren isåfall hota just Djokovic?

Simon – Ja, tråkigt med Nadal då jag gärna hade sett han mot Djokovic igen i en eventuell semifinal. Han har kommit närmare och närmare på sistonde att ta set mot Djokovic och skulle han göra det i Paris så skulle allt kunna hända. Nu är gatan mer öppen för Novak och den jag tittar på som möjligen kan utmana är Thiem. Han har ”firepowern” att skrämma Djokovic men nej, serben ska bara på final annars är det en rejäl ”choke” enligt mig.

HenrikJag tror på Thiem! Han känns faktiskt som den lirare som en dag kan stå överst på ATP-tronen när ”Djokern” avslutar sin karriär. Tror dock ej han kan hota Djokovic denna tävling. Den spelare som i en match dock har störst chans att rubba han är Gulbis, men jag tror inte att han tar sig så långt.

Alex – Thiem kommer att ha lekstuga mot Granollers som tagit sig till kvartsfinal med en hel del tur. I andra rundan blev han räddad av att Mahut avbröt matchen och i efterkommande runda blev det inget spel alls då Rafa bekant kom med det dystra beskedet. Goffin tror jag blir för svår för Gulbis, fast jag hemskt gärna skulle vilja se letten vidare i turneringen. Nej, Thiem tar sig till semifinal och det vore kul om han kunde ställa till det för Djokovic som hittills i turneringen inte stött på något tuffare motstånd.

Vi har inte sett alltför många skrällar hittills i turneringen på herrsidan men under söndagen kom den största chocken när Albert Ramos slog Milos Raonic i raka set. Spanjoren hade fram till mötet endast vunnit fem matcher i GS-sammanhang någonsin. Nu är han klar för kvartsfinal och ställs mot Wawrinka. Har han chans att skrälla även där?

Simon – Ja, Alex favorit slår äntligen igenom och jag håller md dig i att han har sett väldigt mycket bättre ut de senaste sex månaderna. Nu mot Wawrinka, som han faktiskt mötte förra veckan (krossad 1-6,1-6) så tror jag det blir en övermäktig uppgift.

Henrik – Jag hoppas verkligen att VamosRamos plockar Stanislas. VamosRamos är en väldigt hårt arbetande tennisspelare och jag tror han med lite nätrull kan få Stanislas grymt nervös. Vore väldigt kul med VamosRamos i semi!

Alex – Fantastiskt kul att få se det lossna för Ramos-Vinolas som jag unnar så mycket framgång. Är som Henrik säger en otroligt hårt jobbande tennisspelare och grusspecialist. Har lite för vek serve för att vara en topp-20 spelare och han fick inte många gratispoäng på sin serve mot Milos men oj vad han var stabil. Missade knappt en boll, spelade tungt och högt mot kanadensarens smått bräckliga backhand och gick in och dödade med sin forehand när det behövdes. Regntung plan och underlaget var så långsamt som det kan bli och det gynnade spanjoren. Wawrinka lär bli för tuff och han har inga hål i sitt spel som han kan utnyttja likt han gjorde mot Raonic. Men man kan alltid hoppas!

Gasquet var inför åttondelsfinalen mot Nishikori ”the last man standing” för fransoserna och efter en övertygande insats mot japanen är han nu klar för kvartsfinal där Murray väntar. Hur tycker du fransmännen har presterat i årets Franska Öppna? Bra? Dåligt?

Simon Tycker inte de floppat nödvändigtvis. Tsonga skadadesig och tvingades ge upp mot Gulbis. Möjligtvis Pouille som förlorade mot challengerliraren Andrej Martin. Monfils fick kasta in handduken innan turneringen startade så inte överraskande precis gällande fransmännen.

HenrikFransoserna har spelat ungefär som förväntat. Om inte Tsonga skadat sig hade han varit framme med tror jag och då hade det helt plötsligt sett rätt bra ut. Små marginaler, men de får vara rätt nöjda.

Alex – Sett till lottningen tycker jag absolut inte fransmännen har floppat. Pouille hade jag höga förväntningar på då han inför turneringen spelat riktigt bra och formen var skyhög. Hans tid kommer att komma, samma med Quentin Halys som jag tror väldigt mycket på. Tråkigt med Tsonga som vid 5-2 ledning i första set hade gått vidare och han hade varit favorit att ta sig till semifinal. Murray lär bli för tuff för Gasquet men annars en riktigt bra turnering av fransmannen som gått vidare till kvartsfinal för första gången på 13 (!) försök. Simon gick även han på en nit i form av Troicki som för dagen såg ut som en rund miljon. Klart godkänt insats för fransoserna i turneringen och de ska på något sätt inte vara missnöjda.

Vecka 2 och det drar ihop sig på riktigt. Stämningen höjs, nerverna stiger och det är nu allt ska avgöras. Därmed den obligatoriska frågan: Vem vinner turneringen?

Simon – Jag har sagt Djokovic 3-4 gånger i rad här i Franska men jag får jinxa ännu en gång då, Novak Djokovic slår Andrew ”gnällspiken” Murray i fyra set!

Henrik – Nu har ju dessvärre Dutra Silva försvunnit från tävlingen så jag kan dessvärre inte nämna han men det får faktiskt bli Djokovic. Det är enda ”slammen” han inte vunnit och 2016 kommer han ändra på det.

Alex – Jag är ”tråkig” och säger Djokovic. Lottningen har öppnat upp sig med Federer borta, Nadal borta, Monfils, Tsonga. Utmanarna för Djokovic blir Thiem och sedan antingen Wawrinka/Murray. Sir Murray slår han i fem set. Wawrinka däremot – kan han upprepa förra årets bedrift, vilket inte är det lättaste ska sägas, eller tar Djokovic sin första GS i Paris någonsin? Djokovic tar det!

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.