Franska Öppna: Peterson vidare till andra rundan – nu topp-70 i världen

Rebecca Petersons senaste veckor på touren är inte att leka med. Titel i 100 000-dollarstävling, direktkvalificerad till kommande Wimbledon, inkvalad till Franska Öppna, vinst i första omgången mot 49-rankade Hsieh och nu rankad topp-70 i världen!

Rebecca Peterson var inför första omgången i Franska Öppna mot 49-rankade Su-Wei Hsieh favorit på oddsmarknaden med 1.60 gånger pengarna på vinst och vann sedermera ohotad i raka sets, 6-4, 6-3. Vinsten var Petersons första i en huvudtävling i GS-sammanhang och gör att hon nu är garanterad minst 800 000 kronor, summan för vad förloraren i andra omgången får.

I omgång 2 väntar 32-rankade rumänskan Buzarnescu.

Peterson har spelat in 100 poäng i och med sina insatser i Paris och tar ett rejält skutt uppåt på rankingen till plats 70 i världen, 11 platser bakom Johanna Larsson på 59.

Live-tennis.eu

***

Imorgon tisdag går landets respektive ettor på herr och damsida, Elias Ymer och Johanna Larsson, in i huvudtävlingen.

104-rankade Dudi Sela väntar för Elias Ymer där svensken är storfavorit på oddsmarknaden med låga 1.22. Sela har ett uselt grusfacit med 8-34 de senaste tio åren och har endast spelat 1 grusmatch i år. Hur det gick? Han förlorade. Jättechans för Ymer att knipa karriärens första slamvinst.

Johanna Larssons motståndare stavas Bethanie Mattek-Sands, rankad 202 i världen. Amerikanskan har efter sin svåra knäskada hon ådrog sig i Wimbledon förra året haft svårt att hitta formen och har 1-5 i facit anno 2017. Johanna är favorit på oddsmarknaden med oddset 1.44.

Kan vi få 3/3 av svenskarna i omgång 1? Go Sweden!

***

Höjdpunkterna (Eurosport) från Rebeccas vinst ser ni i spelaren nedan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.