Golubev räddade fyra matchbollar i finalen: ”Allt kan hända i tennis”

Det blev kazakaren och oseedade Andrey Golubev som tog hem titeln i den första upplagan av RC Open efter en ytterst dramatisk final. Karen Khachanov hade hela fyra matchbollar, samtliga i egen serve men kunde trots det inte knyta ihop säcken och Golubev kunde stå som vinnare efter två timmar och 44 minuter på matchklockan.

Finalen var årets längsta på challengertouren och fick avgöras efter tre set och en mer eller mindre kollaps från Khachanov som endast visade nerver i matchen när han hade matchbollar.

Snöpligt för det ryska framtidshoppet men 201-rankade Golubev visade under veckan att formen börjar närma sig och inkasserade sin första titel för året.

Det var en riktig berg och dalbana idag, säger Golubev till Tennisportalen efter matchen.

Matchen var konstig. Första set ledde jag stort i tiebreak och borde vunnit men han kom tillbaka, i andra set hade han flera matchbollar och tredje set var upp och ner. Jag tänkte inte så mycket under matchbollarna utan höll hela tiden fokus. I tennis kan allt hända och sporten är så otrolig i den bemärkelsen.

Du är nu rankad 190 i världen, långt ifrån din högsta ranking på plats 33 för ett par år sedan. Känner du att du kan komma tillbaka till den nivån igen?

– Jag har haft en mycket bra försäsong och för mig gäller det att fortsätta att jobba hårt och förhoppningsvis vara skadefri. Vi får se!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.