Göransson efter titeln: “Värt att åka till Indien”

André Göransson tog karriärens första ATP-titel i par med Christopher Rungkat under söndagen i Pune, Indien.

– Ja, vad säger man egentligen. Det var värt att åka till Indien, säger en nöjd André till Tennisportalen några timmar efter finalen.

André Göranssons dubbelsatsning går från klarhet till klarhet. Med två tidigare vunna Futuretitlar och fem Challengertitlar kan André nu addera en ATP-titel i troféskåpet hemma i Höllviken.

6-2, 3-6 och 10-8 i det matchavgörande supertiebreaket skrevs siffrorna till. Game, set and match, Göransson/Rungkat.

– Vi hade 9-7 i supertiebreaket och de får in en bra retur. Vid 9-8 har vi en ytterligare en matchboll och jag hinner inte riktigt se allt som händer då jag var på nät. Jag hinner i alla fall se returen gå förbi deras nätspelare och när jag vänder mig om ligger han (Rungkat) redan nere på marken!

– Jag ska inte säga att det var en obeskrivlig känsla då personer som säger sånt inte har ett bra ordförråd men det kändes helt fantastiskt!

Du nämner att Rungkat ligger nere på marken efter matchbollen. Förväntar han sig att du också ska slänga dig ner och krama om honom?

– Haha, man slänger sig ner om man har ett helt fotbollslag bakom sig eller? Jag fick dunka honom i ryggen istället, haha.

Hur låter det när André får summera sin succévecka i Indien?

– Ja, vad ska man säga egentligen. Det var värt att åka till Indien. Så kan jag säga.

André fortsätter.

– Vi satt i Newport veckan innan Pune och funderade lite på om vi skulle spela ATP-tävlingen här eller spela Challengern i Dallas. Det är inte ofta vi fått chansen att spela ATP ihop så vi bestämde oss att ta tillvara på chansen och det lönade sig i slutändan.

Hur har du firat titeln?

– Det blev en middag på en restaurang här i Pune med “Chris” och hans fru. Vi drar snart till Bangalore (Challenger) för en ny tävling. Det kan hända att vi firar lite senare men det kommer nog inte bli alltför galet…

Göransson/Rungkat har spelat fem tävlingar tillsammans och den nyvunna ATP-titeln kan bli ett startskott på ett längre partnerskap.

– Vi ska sätta oss ner och diskutera nu när vi har fått upp våra rankingar. Kan vi komma in i lite fler ATP-tävlingar är det bra. Vi trivs ihop så det kan definitivt hända att vi fortsätter spela framöver.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.