Göransson/Ruud vidare i Wimbledon: ”Kul med en skandinavisk duo i ett Grand Slam”

André Göransson och Casper Ruud tog sig vidare från den första omgången i Wimbledon efter 7-5, 4-6, 11-9 mot det meriterande paret Feliciano Lopez/Marc Lopez.

Vinsten var André Göranssons första någonsin i en Grand Slam-tävling.

Transcript från den digitala presskonferensen:

Vad säger ni om er insats idag och matchen generellt?

Andre Göransson: – Den var lång. Jag tyckte vi höll bra fokus genom hela matchen, vi hade några chanser i mitten på tredje. Det var svårt att bryta spanjorerna, det var så olika servar, en servade så hårt (Feliciano Lopez reds.anm) och en servade väldigt löst (Marc Lopez, reds.anm). Det var svårt att få rytm men jag tyckte att vi gjorde det bra. Vi visste att vi skulle få chansen i Marc Lopez servegem och den dök till slut upp i slutet av matchen vilket var otroligt skönt.

Ni får berätta här, hur togs kontakten mellan er från första början?

Casper Ruud: – Det var André som frågade mig först inför Franska Öppna och då hade jag redan en partner och sedan frågade han om vi skulle spela Wimbledon. Då blev det av och vi kom överens om att spela i Mallorca veckan innan och få matchträning på gräset inför Wimbledon. Det var så det gick till och jag tänkte att det skulle vara kul med en skandinavisk duo i en Grand Slam.

Det är många som drömmer om att spela i Wimbledon och Grand Slams i allmänhet och det är väldigt få som lyckas ta sig dit. Vad betydde dagens debut för dig och din tenniskarriär samt hur var din första Grand Slam-upplevelse?

Andre Göransson: – Upplevelserna var lite annorlunda nu med covid-19 och alla restriktioner som är på plats. När matchen väl drog igång så var det klart att känslan att spela en Grand Slam kickade in och det är de stora tävlingarna man vill spela när man är liten. Första gången i en Grand Slam är det speciellt för vem det än är som spelar och jag var riktigt taggad på förhand. Det känns extra skönt att vinna i debuten!

Vad säger du om din egna prestation?

– Jag tyckte att jag spelade helt okej. Lite upp och ner men jag höll mig ganska lugn mentalt matchen igenom. Det gick i perioder men för att vara debut i Wimbledon så kändes det helt okej.

Nordisk tennis måste man säga är väldigt stark just nu. Det är ni två, Emil Ruusuvuori, bröderna Ymer, Holger Rune, Clara Tauson, Rebecca Peterson med flera. Sporras ni av detta och hur är kontakten med era nordiska kollegor?

Casper Ruud: – Den är bra. Jag känner Mikael bäst av alla i och med att vi är i samma ålder och har växt upp tillsammans och spelat samma tävlingar. Det är kul att han har gjort det bra här i Wimbledon i Franska Öppna när han gick till den tredje omgången. Det är kul med alla framgångar och det kommer nya underifrån. Vi har Emil Ruusuvuori som är ett år yngre och som kan spela hur bra som helst. Holger Rune är påväg upp och är snart topp-200 va? Är han topp-200 nu?

Han ligger runt 230 nu men går in direkt i kommande Grand Slam-kval!

– Han kommer spela sitt första Grand Slam-kval i kommande US Open vill jag tro. Tjejerna känner jag inte så bra men relationen bland spelarna vi har nämnt skulle jag tro är bra. Jag och André spelar tillsammans här och när man reser runt och träffar på svenskar är det härligt. Jag har en god relation med alla egentligen!

Andre Göransson: – Jag har mest sett bröderna Ymer på Challenger och ATP-touren, det är alltid kul att träffa andra svenskar och Holger har man träffat på några tävlingar. Man får en känsla av att man är i samma lag när man stöter på sina skandinaviska vänner. Roligt också att få höra Holger Rune att prata svenska och danska i en kombination.

Kommer ni spela tillsammans framöver?

Casper Ruud: – Vi har inte pratat om det så mycket hittills men om vi gör det bra här så varför inte? Jag spelar inte så mycket dubbel utan det blir mest i Grand Slams och i Masters-1000. Vi får se. Jag är taggad för dubbel när vi kör och förhoppningsvis kan vi spela fler tävlingar tillsammans och det är nog ingen omöjlighet.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.