Grigor Dimitrov väljer bort turnering på hemmaplan

250-turneringen i Sofia, Bulgarien gör under veckan sin debut på ATP-touren men landets största tennisspelare genom tiderna, Grigor Dimitrov, väljer inte att delta och har nu fått stor kritik i hemlandet för sitt beslut.

Grigor Dimitrov är idag rankad som 28:a i världen och hade ett knackigt fjolår där bottennappen avlöste varandra. Dimitrov hoppas under 2016 ta steget in på topp-10 igen och tangera sitt personbästa på 8:a i världen från 2014.

Bulgaren kommer inte att delta i någon turnering fram tills den 15:e februari då han ställer upp i Delray Beach 250-turnering. Han deltar således inte i Sofia och i 500-turneringen i Rotterdam som mönstrar ett mycket starkt startfält såsom Roger Federer, Marin Cilic och Richard Gasquet.

Anledningen till att han skippar spel går enbart att spekulera om då han inte har uttalat sig kring ämnet men kritiken är massiv från tennisfans i Bulgarien som hade hoppats på att få se Dimitrov på hemmaplan.

18:e rankade spanjoren Roberto Bautista-Agut är högst seedad i turneringen och chanserna till en titel hade ansetts som goda för Dimitrov.

Grigor tränas numera av Franco Davin, Juan Martin Del Potros tidigare tränare, och Johan Örtegren, verksam på Good to Great akademin i Stockholm.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.