Gulbis efter segern mot Mikael Ymer: ”Jag är inte jätteglad över vinsten”

Mikael Ymers sejour i Stockholm Open är över för den här gången efter 4-6, 3-6 mot Ernest Gulbis.

Den tidigare världstian tyckte inte att han gjorde någon insats utöver det vanliga, men att vinsten samtidigt betydde en hel del inför 2019.

– Förhoppningsvis kan jag slå mig in i topp-100 i slutet av året och gå direkt in i Australian Open nästa år.

Det var upplagt för en popcornmatch i Kungliga Tennishallen under tisdagskvällen. Hemmahoppet Mikael Ymer mot en av tourens mest färgstarka spelare och lägg till det faktum att spelarnas tidigare möte under året blev riktigt stökigt – förväntningarna var höga minst sagt.

6-4, 6-3 blev siffrorna och serven skulle återigen bli en avgörande faktor där Gulbis gick obruten matchen igenom – vilket gör att han inte tappat ett enda servegem på sina tre matcher hittills i tävlingen (kvalspel inräknat).

– Matchen var svår eftersom bollarna är tunga och banan, den är hyfsat snabb ändå men bollarna slits ut rätt fort vilket gör det svårt att slå vinnare, sa Gulbis i sin analys och fortsatte.

– Han (Mikael Ymer, reds.anm) spelade väldigt defensivt idag vilket jag vanligtvis brukar hantera bra men bollarna gjorde det slå att vinnare som sagt och jag hade inte riktigt timingen heller. Jag är inte jätteglad över vinsten och min insats men ändå glad, allt som allt.

Spelarna möttes för första gången tidigare i år i Rennes Challenger, där Gulbis vann efter en tight tresetare.

– Min taktik mot honom nu var inte baserad på vårt tidigare möte i Rennes då matchen där var precis i början av året och jag hade kommit tillbaka efter skada. Jag försökte bara hitta rytmen då. Inget i vinsten idag var baserat på den matchen. Jag gick in med inställningen här att det var första mötet mellan oss, konstaterade Gulbis.

Gulbis hoppas nu fortsätta på den inslagna poäng och plocka poäng.

– Jo, jag behöver poängen för att förhoppningsvis slå mig in i topp-100 i slutet av året och gå in direkt i kommande Australian Open. Spelar jag som jag gör nu är det möjligt.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.