Gulbis om ljudnivån i Stockholm Open: ”Om publiken vill prata kan de lika gärna gå till en bar”

Den tidigare topp-10 spelaren Ernests Gulbis har vunnit 6 raka matcher i Stockholm och har således som kvalspelare nått hela vägen fram till final.

Den hetlevrade lettländaren har setts irriterad under i princip alla sina matcher på center courten över just den höga ljudvolymen.

– Jag förväntar mig att folk ska kolla på tennis när de kommer till en tennismatch. Vill de prata kan de lika gärna gå till en bar eller en restaurang, säger Gulbis till Tennisportalen.

6 raka vinster i Stockholm Open gör att Gulbis har möjligheten till karriärens sjunde ATP-titel på söndagen där 16-rankade Stefanos Tsitsipas väntar.

Gulbis ville dock inte gå in närmare på sin motståndare när han fick frågan efter lördagens seger mot förstaseedade John Isner.

– Jag har inga tankar om honom utan enbart om mitt spel. Jag gillar hur jag spelar tennis just nu, hur jag slår på bollen och rör mig på banan. Fortsätter jag såhär kan jag slå vem som helst. Det blir ingen lätt match för honom (Tsitsipas, reds.anm) imorgon, säger Gulbis.

Den största anledningen till att Gulbis spelar sin första ATP-final på fyra år stavas bra förberedelse, enligt Gulbis själv.

– Rätt träning, ja. Jag hade två riktigt bra träningsveckor inför tävlingen här. Jag skulle egentligen spela en mindre Challengerturnering förra veckan men jag pratade med min tränare och vi beslutade att skippa det och istället träna en vecka extra.

Du har setts klaga över ljudvolymen inne på center courten under hela veckan. Hur mycket har sorlet stört dig egentligen?

– Nej men jag gillar helt enkelt, och förväntar mig, att när folk kommer och kollar på tennis så ska de faktiskt kolla på tennis. Om de vill prata kan de lika gärna gå till en bar eller en restaurang.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.