Gustaf Ström utslagen ur Franska Öppna: ”Kändes väldigt ovant”

6-0, 6-1 efter 45 minuter spelade på matchklockan. Det gick minst sagt fort när amerikanen Dali Blanch besegrade Gustaf Ström i den första omgången av Franska Öppnas juniortävling.

– Det kändes väldigt ovant att gå in och spela match. Kanske gick jag in med fel inställning, sa Gustaf Ström efter match till Tennisportalen.

Paris — Man kan lugnt konstatera att svenskarna i juniortävlingen inte hade en bra dag på bana 5.

Kevin Chahoud tog totalt tre gem mot tredjeseedade Brandon Nakashima och i matchen efter på samma bana mäktade Gustaf Ström med ett vunnet gem.

Ca en timme efter avslutad match anlände Ström, eller ”Strum” som fransoserna uttalar det, anläggningens media center.

– Jag är väldigt matchovan just nu och har inte spelat länge. Det kändes ovant att gå in och spela match, summerar Ström inledningsvis och fortsätter.

– Jag försökte göra för mycket med bollen och missade en hel. Jag borde spelat mer säkert, speciellt nu när jag inte spelat på länge. Tråkigt.

Anledningen till Ströms matchovana stavas en opererad tå. Operationen gjorde för tre veckor sedan och Ströms senaste tävling inför Franska Öppna var den 15:e april i Istres, Frankrike.

– Jag har inte haft de bästa förberedelserna och förra veckan tränade jag en timme per dag. Det har blivit mer nu när jag varit här men i efterhand kanske det inte var så lägligt att åka hit.

70-rankade Dali Blanch, född 2003, kvalade in till tävlingen efter två vinster i och dominerade från första boll.

– Han var bättre idag, helt klart. Det smällde. Han har en bra forehand, servar bra och det var väl det han gjorde. Han kunde sätta undan bollen riktigt bra också.

Trots förlusten tar Ström med sig positiva erfarenheter från sin andra juniortävling i Grand Slam-sammanhang.

– Jo men erfarenheten att vara här. Nu till kommande matcher tar jag med mig att jag behöver kriga mer på banan. Framförallt nu när jag inte är inne i min bästa form. Få in mycket bollar i banan helt enkelt.

Australian Open och nu Franska Öppna. Om Gustaf får jämföra, vad föredrar han helst?

– Franska Öppna, såklart! Kanske inte nu när jag förlorat men det är lite coolare. Rafael Nadal är min idol och om han gillar gruset och Roland Garros gör jag det också. Det har jag printat in i mitt huvud.

Härnäst väntar sommartouren i Näsbyparks TK, om Ström nu skulle åka ut tidigt i dubbeltävlingen där han går in på tisdagen tillsammans med ukrainaren Beloborodko.

– Jo, jag signar in till den redan nu på torsdag och ska försöka spela där. Det är alltid kul att spela på hemmaplan och Näsbyparks sommartour är en tävling jag verkligen älskar. Det ska bli sjukt kul!

Efter det?

– Tanken är väl Wimbledon, men vi får se. Jag kanske inte spelar den. Jag vet inte riktigt ännu. Det blir antingen Wimbledon eller fortsätta på gruset. Det sistnämnda är det jag gillar mest. Gräs vet jag inte riktigt om det passar mig.

Har du spelat på gräs tidigare?

– Aldrig. Kanske därför jag velar. Vi får se vad det blir!

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.