Här är lottningarna i Stockholm Open – tufft motstånd för Ymer

Lottningarna i Stockholm Open har publicerats och för Sverigeettan Elias Ymer väntar tufft motstånd inledningsvis…

Med 5 topp-20 spelare i startfältet och några av världens mest intressanta spelaren i kategorin yngre spelare finns det all anledning att bege sig till Kungliga Tennishallen kommande vecka.

Lottningarna har publicerats och de ska vi kika på här nedan.

Elias Ymer fick 64-rankade Maximilian Marterer på sin lott och tyskens ranking kanske inte skrämmer vid första anblick i jämförelse med betydligt högre rankade spelare i startfältet. Men. Marterer har haft bättre resultat i år, är inne i en bättre form och är också betydligt bättre rankad. För hemmapublikens skull får vi hoppas på att Elias fina prestationer i fjolårets turnering ”smittar” av sig i årets upplaga.

Mikael Ymer fick en kvalspelare på sin lott i huvudtävlingen.

Kvallottningen innehåller en hel del godbitar och spelare som Julien Benneteau, Bernard Tomic, Ernest Gulbis och Michael Mmoh. Mycket fint det.

Markus Eriksson drog den hetlevrade letten Gulbis, tidigare världstia och nu 143:a i världen. Här får ändå förutsättningarna tillskrivas Gulbis helt och hållet. Är han på spelhumör bör han vinna i två raka ganska komfortabelt. Om inte? Då kan ”Mackan” definitivt vara där och störa.

Karl Friberg har tillsammans med Markus Eriksson fått WC till kvalet efter att båda nått final i tävlingens förkval som spelades på SALK tidigare i veckan.

Trots hemmaplan finns det inget som tyder på att Friberg ska kunna skrälla mot Polansky. Det bör vara klasskillnad.

Dubbellottningen ska, som den förtjänar, få ett par rader.

Ymer/Ymer vann som bekant tävlingen under storartade former 2016 och hur taggade är man på att försöka återupprepa bedriften? Det får vi nog svar på i den första omgången mot tredjeseedade Koolhof/Daniell.

Markus Eriksson/André Göransson är det andra svenska dubbelparet som fått WC och man ställs mot ingen mindre än Matthew Ebden och Robert Lindstedt! Ett svenskmöte med andra ord. Blir kul det.

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.