Här är lottningen i TP Open! (Spelarpresentation)

Nu är det inte många timmar kvar till årets fetaste tävling – TP Open! Här nedan finner ni lottningen i tävlingen samt detaljerad information om varje spelare i startfältet – nu kör vi!

Läs mer: Regler/format i TP Open

Lottning, TP Open:

Herrar

Grupp 1:

Jonathan Mridha (1)
Simon Yitbarek (3)
Eric Davidsson
Alexander Watanabe Eriksson

Grupp 2:

Simon Freund (2)
Harry Wendelken (4)
Sebastian Abboud
Rafael Ymer

Damer

Grupp 1:

Lisa Zaar (1)
Julita Saner (3)
Tuva Wallin
Lisen Rinman

Grupp 2:

Julia Löfqvist (2)
Agnes Mitteregger (4)
June Björk
Fanny Norin

Sena avhopp i tävlingen: Leo Borg (skadad), Jacqueline Cabaj Awad (sjukdom), Linus Carlsson Halldin (skadad), Karl Friberg (skadad)

Detaljerad info om spelarna som deltar i TP Open:

Jonathan Mridha (1)

Ålder: 25 (1995)
Ranking: 558 (ATP)
Klubb: Solna TK
Info: Enda spelaren i startfältet med Davis Cup-meriter. Blev stor matchhjälte borta mot Schweiz 2018 då Mridha vann den femte och avgörande matchen mot Sando Ehrat efter stor dramatik. Mridha besitter en otroligt hög högstanivå och ett spel som ter sig bättre mot högre rankade spelare. Har sparrat med spelare som Fabio Fognini, Andy Murray, Casper Ruud och Gael Monfils. Tennissveriges tveklöst vassaste imitatör!

Simon Freund (2)

Ålder: 23 (1996)
Ranking: 686 i singel, 369 i dubbel (ATP)
Klubb: KLTK
Info: Har efter fyra år på college haft sina bästa resultat i dubbel, trots en vunnen Challengerdebut för några veckor sedan i Nur Sultan (Kazakstan). Vann fem ITF-titlar i dubbel under 2019. Ska enligt rapporter ha vässat till serven under speluppehållet och sägs vara i storform inför stundande TP Open. Bästa golfspelaren i startfältet.

Simon Yitbarek (3)

Ålder: 19 (2000)
Ranking: 767 (ATP)
Klubb: SALK
Info: Gjorde kvaldebut i ATP-sammanhang senast i Stockholm Open mot italienaren Gianluca Mager. Blev under samma tävling anklagad av självaste Joao Sousa för att ha klappat lite för högt i matchen mot Mikael Ymer. En anklagelse som inte stämde. Avslöjade för Tennisportalens podcast ”Source” att han tittar på tennis i princip 24 timmar om dygnet och brinner för sporten som aldrig förr. Fostrad i Södertälje-Pershagens TK. Kan ha tävlingens fetaste outfit!

Lord Harry Wendelken (4)

Ålder: 18 (2001)
Ranking: 1398 (ATP)
Klubb: Good To Great
Info: Britten ”Lord” Harry Wendelken har sin bas på Good To Great Academy (sedan 2018) och är således startfältets enda internationella spelare! Var Storbritanniens bäst rankade juniorspelare 2019 och gick till semifinal i Wimbledons juniortävling året innan i dubbel med Otto Virtanen. En humörspelare som har en otrolig träff på bollen!

Sebastian Abboud

Ålder: 18 (2001)
Ranking: 253 (ITF Junior)
Klubb: KLTK
Info: Gick till kvartsfinal senast i TP Open. Har sin bas i KLTK:s akademi och plockade 90 juniorpoäng mellan januari-februari då Abboud vann en J5 samt en J4-tävling i Norge och Finland. Stort fan av rapartisten Einar.

Alexander Watanabe Eriksson

Ålder: 17 (2003)
Ranking: 738 (ITF Junior)
Klubb: KLTK
Info: Kom in i tävlingen via ett sent wildcard då Alexander enligt initierade rapporter sett glödhet ut under veckans träningsmatcher på SALK. Ska enligt samma rapporter besegrat spelare som Sebastian Abboud, Michael Minasyan och Oliver Andersson. Haft en jättefin utvecklingskurva senaste åren och är enligt ITF:s juniorranking landets elfte bästa spelare i samma kategori.

Eric Davidsson

Ålder: 19 (2000)
Ranking:
Klubb: Lidingö TK
Info: Ska enligt initierade rapporter (läs Yitbarek) hittat formen rejält senaste veckan i SALK och gjort slarvsylta med sina respektive motståndare. Bollade in frekvent med Ernests Gulbis i Stockholm Open 2018, en succévecka för letten som nådde final.

Rafael Ymer

Ålder: 15 (2005)
Ranking:
Klubb: SALK
Info: Den yngsta av Ymer-bröderna gick till semifinal senast i TP Open och kan mycket väl bli en joker i tävlingen. En av landets bästa spelare född 2005.

Lisa Zaar (1)

Ålder: 19 (2000)
Ranking:
Klubb: KLTK
Info: Spelar på College för Pepperdine University. Förstaseedad i tävlingen. Vann en 15,000-dollarstävling (Stockholm) i dubbel 2018 tillsammans med Alexandra Viktorovich och gick till final i samma kategori med Viktorovich i Antalya samma år.

Julia Löfqvist (2)

Ålder: 17 (2003)
Ranking: 1001 (WTA)
Klubb: Upsala TK
Info: Debuterade senast i Sveriges Fed Cup-trupp i Luxemburg. ”Jag tror väldigt mycket på henne och det är en spelare som troligen kommer spela Fed Cup många år framöver”. Orden är Mattias Arvidssons till tennis.se om Julia Löfqvist. Julia är andraseedad i TP Open och den spelare som har bäst WTA-ranking i startfältet. Gick till semifinal i två 15,000-dollarstävlingar under 2019. Landets bästa 03:a på tjejsidan.

Julita Saner (3)

Ålder: 20 (1999)
Ranking: 1204 (WTA)
Klubb: Upsala TK
Info: Kvalade in till en 15,000-dollarstävling i Monastir, Tunisien i mars innan speluppehållet. Hade tidigare en Youtubekanal tillsammans med Karolina Tilander. Andra spelaren i startfältet som representerar Upsala TK.

Agnes Mitteregger (4)

Ålder: 16 (2004)
Ranking: 342 (ITF Junior)
Klubb: Djursholms TK
Info: Landets bästa 04:a på tjejsidan och har representerat landslaget i sin årskull vid flertalet tillfällen. Rankad 342 i världen på juniorrankingen och har 2019 vunnit en J4-tävling i Kaarina samt gått till final i en J4-tävling i Norge. Fjärdeseedad i tävlingen!

Fanny Norin

Ålder: 18 (2001)
Ranking:
Klubb: SALK
Info: Kvalat i tre 15,000-dollarstävlingar i år innan speluppehållet. Startfältets tredje representant från SALK tillsammans med Simon Yitbarek och Rafael Ymer.

June Björk:

Ålder: 15 (2005)
Ranking: 774 (ITF Junior)
Klubb: Trollbäckens TK
Info: Landets bästa 05:a på tjejsidan. Landslagsspelare som har sin bas i Trollbäckens TK och Good To Great. Representerade Sverige i lag-EM i Bulgarien 2019.

Lisen Rinman

Ålder: 15 (2005)
Ranking:
Klubb: Smedslättens LTK
Info: Är landslagskollega med June Björk. Smedslättens enda representant i tävlingen. Vann SM i 14-årsklassen 2019 och tilldelades samma år Stefan Edbergs stipendium.

Tuva Wallin

Ålder: 18 (2001)
Ranking:
Klubb: Mälarhöjdens IK
Info: Hårdslående spelartyp från Mälarhöjdens IK. Fick ett sent WC i tävlingen.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.