Här är tweetsen som sammanfattar första veckan i Franska Öppna

För första gången på 16 år regnades hela gårdagen (30/5) bort och väderprognoserna för resterande vecka ser inte alltför lovande ut. Regnavbrotten lär bli flera under kommande dagar i Paris och vi tar istället tillfället i akt och summerar vecka 1 med en hel del härliga tweets. Trevlig läsning!

Dominic Thiem och Alexander Zverev kommer vi säkerligen få höra en hel del om i framtiden och spelarna ställdes mot varandra i den tredje rundan av turneringen. Dominic Thiem gick segrandes efter fyra set och en mycket underhållande batalj men eftersnacket kom istället att handla om spelarnas mycket obskyra klädval. Nu är det givetvis Adidas som ligger bakom den zebra-liknande outfiten och inte spelarna själva men vi hoppas innerligt på att Adidas efter turneringen skrotar kollektionen helt och hållet.

Många är det som har gjort sig roliga på Gulbis bekostnad då han tagit sig hela vägen till kvartsfinal efter misärartade resultat de två senaste säsongerna. Letten tog sig under 2014 års Roland Garros till semifinal, hans bästa resultat någonsin i GS-sammanhang, och endast David Goffin står i vägen för att han ska återupprepa bedriften. Bilden? Ja, världsklass på den!

Radwanska och Strycoca bjöd publiken på en riktig godbit tidigare under förra veckan.

Mitt under Viktor Troickis medical timeout bestämde sig Stan Wawrinka, i deras åttondelsfinal, för att bolla lite med en spelsugen bollkalle. Har vi någonsin sett något liknande förut?

Roger Federers avbräck i turneringen kom som en riktig käftsmäll för i princip alla som på något sätt följer turneringen. ”Maestro” tog till twitter efter det dystra beskedet och meddelar att han kommer tillbaka till Paris nästa år. Roger will be back..

 

Självklart har det hetsats till lite under ett par matcher, som det så ofta görs i GS-sammanhang då allt är på liv och död verkligen allt står på spel. Nja, inte riktigt men nästan.

Richard Gasquet gick vidare till kvartsfinal i Franska Öppna för första gången på 13 år. Mäktigt.

Tillbaka till den Zebra-liknande outfiten…

Australian Open sträcker ut en hjälpande hand till sina ”kollegor” i Paris…

Regn, regn och ytterligare regn. När ska det sluta?

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.