Här är tweetsen som sammanfattar OS-tennisen

OS-tennisen från Rio har verkligen levererat när det kommer till dramatik, underhållning och oförglömliga ögonblick. Juan Martin Del Potro, Rafael Nadal och Monica Puig har alla visat oss hur speciellt OS är och vad hur mycket det betyder. Tennisportalen har sammanfattat OS-tennisen med hjälp av ett par tweets. Trevlig läsning!

 

I en av årets mest välspelade matcher fick förhandsfavoriten tillika världsettan Novak Djokovic se sig besegrad efter en styrkedemonstration utöver det vanliga mot US Open-segraren 2009, Juan Martin Del Potro. “Delpo” rockade sin forehand likt gamla dagar och påminde tennisvärlden om att han är en av få på touren som kan slå igenom vilket försvar som helst. Må skadeproblemen vara över för den tidigare världsfyran som senare idag spelar finalen mot Andy Murray.

För 14 månader sedan vaknade Del Potro efter en av många handledsoperationer, ovetandes om sin framtid som tennisspelare  David Laws tweet ger perspektiv på saker och ting.

Hur Kei Nishikori vann denna poäng mot Albert Ramos-Vinolas, trots att han tappade sitt racket direkt efter serven, är en fråga som säkerligen kommer att ställas många gånger framöver. Japanen ska givetvis ha credd för att han tog upp sitt racket och hann till nästa boll, med ett backhandgrepp dessutom, men att detta inte anses som ett störande moment är klart orimligt.

https://twitter.com/kuri_hameha/status/762013895661719553

Frustrationen gick att ta på under Serenas förlustmatch mot Elina Svitolina i den tredje omgången, 6-4, 6-3. Nej, Serena var inte alls sig själv, vilket hela fem (!) dubbelfel i ett av hennes egna servegem i första set vittnar om. Den bättre spelaren för dagen vann, sa Williams till pressen efter matchen och vi kan bara hålla med.

Gael Monfils stod för en ren och skär choke då han ledde med 6-3 i tredje sets tiebreak men förlorade sedan fem raka poäng och fick se sig utslagen. Nishikori säkrade i och med segern en chans på medalj och känslorna blev för påtagliga för japanen.

Rafael Nadal är blott den andra genom tiderna att ta guld i både singel och dubbel i OS och återupprepade därmed chilenaren Nicola Massus bedrift under Athen-OS 2004. Fantastiska scener för spanjorerna som var värdiga titeln där Marc Lopez var den som briljerade mest under hela turneringen. Finns mycket att lära när det kommer till dubbel och Marc Lopez, ett geni minst sagt.

Matchbollen igen. Smärtsamt för rumänerna som ledde med 4-3 i skiljeset och förlorade sedan tre raka gem där Florin Mergea vek ner sig totalt och den missade smashen vid *4-5, fördel för Nadal/Lopez var nog inte så rolig att missa…

Förhoppningsvis sätter inte den smashen grillor i huvudet på Mergea under rumänens fortsatta dubbelkarriär…

Vintage-Rafa! Behövs ingen ytterligare beskrivning…

https://twitter.com/Patheeftlef/status/764551325199790080

Monica Puig, vart ska vi börja? Född och uppvuxen på Puerto Rico, den lilla ön i Västindien som styrs av USA, där Zikaviruset härjar friskt och har påverkat mer än 1000 gravida kvinnor den senaste tiden. Puig fick hela nationen att fira, om en så bara för en stund, i och med sin fantastiska insats mot världstvåan Angelique Kerber i finalen. Sagan återspeglar hela OS och vad som är så speciellt med spelen och till de som menar att OS-tennisen ska bort som gren, bör nog ta en titt på sommarens händelser och ifrågasätta sig själva.

https://twitter.com/magicdropshot/status/764600624713502720

Reaktionerna i Hato Rey, Puerto Rico. Gåshud.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.