Hårdträning med Chardy gav resultat – tog ny futuretitel

Stefanos Tsitsipas har onekligen en ljus framtid framför sig och 17-åringen tog i söndags sin andra futuretitel i karriären efter att ha bärgat hem 10,000 dollars-turneringen i Santa Margherita, Italien. Tsitsipas hårdtränade med fransmännen Jeremy Chardy och Stephane Robert inför veckan i Italien och berättar för Tennisportalen om sina senaste upplevelser.

Stefanos Tsitsipas har tidigare kallats för ”världens bästa junior” och är kanske den största talangen Grekland som tennisnation fått fram på herrsidan någonsin. En hel del press med andra ord och övergången från junior till senior har hittills gått mycket bra för tennislöftet som nu alltså tagit sin andra futuretitel blott 17 år gammal. En bedrift som ger eko i tennisvärlden och Tsitsipas själv är mycket nöjd över sin senaste titel.

Jag hade en mycket stabil vecka i Italien där jag spelade bra från första omgången till den sista. Jag lyckades vinna de flesta av mina matcher ganska enkelt vilket ökade mitt självförtroende samt sparade energi.

Greken förberedde sig på bästa sätt inför turneringen med att spendera några dagar hos Patrick Mouratoglous akademi där han fick sparra med 33-rankade Jeremy Chardy samt underhållaren tillika 116-rankade Stephane Robert.

Jag var grymt imponerad av Chardys killer-forehand och Roberts underliga humor. Han skämtade friskt och var riktigt härlig att umgås med, avslutar Tsitsipas med.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.