Hennemann om äventyret i Paris: ”Jag är verkligen så här bra”

Franska Öppna 2019 är över för 18-åriga Caijsa Hennemann som suttit ett rejält avtryck i tävlingen. Svenskans tre segrar i huvudtävlingen och en kvartsfinalsplats är en bedrift hon sent kommer glömma.

Trots en smärtsam förlust mot femteseedade Qinwen Zhang.

– Jag gick in helt avslappnat här och vann nästan mot de bästa juniorerna i världen. Det tar jag med mig, säger Hennemann till Tennisportalen.

Paris –– Onsdagen regnade bort helt och hållet i Paris vilket medförde en hel del kaos för turneringsarrangören.

Caijsa påverkades såtillvida att torsdagen skulle innebära dubbla matcher om hon nu vann åttondelsfinalen mot spanjorskan Ane Mintegi Del Olmo.

Det gjorde hon. 1-6, 7-5, 6-2 efter en trögstartad inledning.

– Jag var inte utspelad men hon spelade på en riktigt hög nivå. Jag blev passid men kunde kriga till mig andra set efter underläge 4-5. Jag spelade bättre ju längre matchen led och jag styrde spelet med bra längd och den effekt jag ville ha.

Bara två timmar senare var det dags igen på bana 10 – kvartsfinal mot världstian och femteseedade kinesiskan Qinwen Zhang.

Caijsa rivstartade och vann första set efter bländade spel och siffrorna 6-2 på resultattavlan. Svenskan var där och då bara ett set ifrån en semifinalplats och en ny imponerade bedrift.

Zhang visade dock varför hon är tia på juniorvärldssrankingen och började hitta tillbaka till sitt kraftfulla spel.

– Det var väldigt små marginaler därute men hon hade kanske lite tyngre slag i slaget. Jag blev lite för ofta kort i banan där hon kunde ta över och styra.

Caijsa nämnde följande som en väsentlig skillnad i Zhengs spel mot tidigare motståndare under veckan.

– Hennes förstaserve var helt fantastisk. Hon blev nästan aldrig kort i banan, hade riktigt tunga slag och det var inte mycket man fick gratis från henne i korta bollar, attackbollar.

Glädjeämnena är många från Caijsas spel i veckan. Vad tar svenskan själv med sig hem till Sverige?

– Jo men jag tar med mig det faktum att det är så små marginaler. Jag förlorade fredagens kvalfinal och hade just då inget självförtroende alls. Eller, jo, det har jag, men jag trodde att jag var så långt borta då. Istället blev jag lucky loser och har gått in helt avslappnat i varje match.

Caijsa fortsätter.

– Jag menar, jag gick nästan till semifinal och vinner nästan mot de bästa juniorerna i världen. Det har fått mig att inse att visst, skillnaden är stor men det är ändå så små grejer som gör det. Bara du går in avslappnat så kan du vinna mot vem som helst. Det tar jag med mig och att jag verkligen är såhär bra.

Caijsa har verkligen njutit av varje sekund i Paris.

– Jag hade inte spelat så bra som jag hade gjort annars. Visst, det är nervöst och du har nerver på banan men du vill alltid vinna. Det är inte så att jag går in på banan och inte bryr mig, utan det är mer att jag verkligen vill visa vad jag kan. Allt jag kan. Då är det bara att slappna av och ha så kul som möjligt.

Om bara några veckor får den bredare publiken på hemmaplan chans att bekanta sig med Hennemanns kunskaper på en tennisbana.

Caijsa har fått Wildcard till WTA-125:an i Båstad som spelas mellan 8-13 juli.

– Jag är jättetacksam att jag fick ett wildcard till huvudtävlingen. Jag har själv suttit på läktaren i Båstad i alla år och tittat, drömt om att få spela där en dag.

– Det betyder jättemycket och jag kommer njuta av varje sekund när jag är där.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.