Herbert/Mahut mästare i US Open

Det helfranska paret Herbert/Mahut hade inga problem med att slå Murray/Peers i gårdagens dubbelfinal i US Open och stod som segrare efter siffrorna 6-4, 6-4. Tufft för Murray/Peers som förlorade sin andra raka GS-final då paret även var näst bäst i den senaste upplagan av Wimbledon där Rojer/Tecau blev för svåra.

Pierre-Hugues Herbert och Nicolas Mahut blev i och med segern historiska då de som första helfranska par tog hem dubbeltiteln i  US Open. Extra skönt för fransmännen som tidigare i år även var i final i Australian Open men då fick man se sig besegrade mot italienarna Bolelli/Fognini.

Epitetet franska nerver har blivit synonymt genom åren med spelare som inte har kunnat knyta ihop säcken och som helt enkelt blivit för nervösa men Herbert/Mahut visade inga som helst spår av finalnerver, paret gick obrutna under hela matchen och bröt Murray/Peers en gång i vardera set.

33-åringen Nicolas Mahut var i 2013 i final tillsammans med sin landsman Michael Llodra i Franska Öppna men föll då mot bröderna Bryans efter ett tredje sets tiebreak. Herbert hyllade sin partner i segerintervjun efter matchen och sa bland annat följande: ”Han förtjänar verkligen att vinna här, han kom till mig förra året och sa, ’kom igen, vi spelar tillsammans, jag tror på dig’. Det känns fantastiskt.

Mahut ville inte vara sämre och öste lovord över sin nio år yngre parter: ”Jag har aldrig sett någon spela så bra volleys som Pierre gjorde i matchens sista gem, helt otroligt.”

Matchbollen var en riktig godbit och definitivt en poäng som kommer att kommas ihåg i många år framöver. Matchbollen samt höjdpunkter från matchen i övrigt finner ni här nedan.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.