Inför kvalfinalerna – Mercedes Cup

Tennisportalen kommer i samarbete med LeoVegas Sports bevaka Mercedes Cup i Stuttgart mellan 11-16 juni där vi varje dag kommer lista de hetaste matcherna och gå igenom förutsättningarna.

Söndagen bjuder på fyra kvalfinaler mellan åtta intressanta spelare på gräset – mycket nöje! 

 

Ruben Bemelmans – Peter Gojowczyk 1.82 – 1.92 

Spelarna har tidigare drabbats samman fem gånger, alla på hardcourt, där Bemelmans leder H2H med 3-2. I Stuttgart är det dock gräs som gäller, ett underlag båda behärskar väl och på förhand skulle jag säga att det är helt öppet, 50-50. Liten fördel för Gojowczyk som spelar på hemmaplan och ett högre odds – spelvärdet ligger på Gojowczyk här!

Lukas Lacko – Alexander Bublik 1.55 – 2.38 

Första mötet spelarna emellan och favoritskapet ligger helt korrekt på Lukas Lacko som sällan gör en dålig match när det vankas snabba underlag – i synnerhet gräs! Uppstickaren Bublik har en riktigt hög högstanivå men pendlar lite för mycket för att vara en stabil kugge på ATP-touren.

Marco Chiudinelli – Marton Fucsovics 2.10 – 1.70 

Ett inbördes möte tidigare där Fucsovics gick segrandes efter två raka tiebreaks. Liknande siffror är att vänta här, Fucsovics är i regel en bättre tennisspelare men Chiudinelli är en grässpecialist och gynnas mest.

Yannick Hanfmann – Yannick Maden 1.84 – 1.92 

Två ”Yannicks” ställs mot varandra i kvalfinal och det är storservaren Hanfmann som är favorit, om så bara en aning. Hanfmann besegrade Lukas Rosol i omgången innan vilket är en mycket tung skalp, speciellt på gräs. Maden besegrade i sin tur Vincent Millot efter en ytterst svängig tillställning. Utgångsbudet – Hanfmann vinner!

 

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.