Inför torsdag, Mercedes Cup: Federer, vad hände igår?

Förväntningarna inför onsdagen i Mercedes Cup var skyhöga och det helt rättfärdigat då världens kanske bästa spelare genom tiderna, Roger Federer, skulle äntra gräset på centercourten. Utgången av matchen blev som ingen riktigt hade tänkt sig – vi sammanfattar gårdagen samt kikar på förutsättningarna inför torsdagen. Trevlig läsning!

*Gårdagens matcher hittar ni här under. För att gå till dagens matcher och ta del av våra speltips, skrolla längre ner i artikeln!

*Kohlschreiber – Johnson 7-6 (3), 5-7, 7-6 (6)

Oj, vad denna satt hårt inne! Kohlschreiber tycktes ha övertaget i första set, trots jämna siffror men ett tiebreak där hemmafavoriten bjöds på 3-4 poäng i rad av Steve Johnson och det har man definitivt inte råd med på denna nivå. Johnson började spela upp sig alltmer efter matchens inledande set och började diktera spelet mer med sin forehand. Har ingen backhand, Johnson utan envisas med slicen hela tiden vilket han kommer iväg mer på gräs än andra underlag. Känns som ingen amerikan har en högst duglig backhand idag på touren? Nu kom vi visst bort från ämnet men Johnson borde verkligen gått segrandes här då han hade 40-0 och 4-3 i sin egen serve i tredje set. Sedan kom choken och Kohlschreiber kunde ta det efter att först tappat 6-3 till 6-6 i det sista tiebreaket. Högst svängigt men roligt för Kohlschreiber och desto mer roligare för de som ryggade vårt tips på tysken!

Haas – Federer 2-6, 7-6 (10), 6-4

Fram till 6-2 och 2-1, där ”Feddan” precis hade brutit, var ”Maestro” totalt överlägsen och det såg ut som han höll igen vid vissa poäng för att inte förnedra sin gode vän Tommy totalt. Kanske var det lite form av en underskattning då Haas spelade upp sig rejält och Federer kanske helt enkelt inte var beredd? Många teorier kan man ha om varför Federer förlorade men vi får heller inte glömma att det var minst tio veckar sedan Federer stod på banan och lirade match senast. Match på ATP-touren det vill säga. Haas vann andra set rättvist och kändes som den hetare spelaren inför tredje set och skulle även vinna det helt rättvist. Nadal favorit till Wimbledon-titeln just nu?

*Pouille – Struff 4-6, 7-6 (5), 7-6 (8)

Likt Kolhschreiber-Johnson en högst svängig batalj som avslutades riktigt sjukt. Sjukaste poängen någonsin (Se video nedan) i år på touren? Mycket möjligt. Kvällens sista match som skulle avgöras efter två tiebreak och det var inte helt chockartat det. Så fort någon av spelarna satte en förstaserve var poängen över och undertecknad längtade där och då efter grussäsongen. Hade vi kunnat snitta en 10-15 slag under varje boll om underlaget istället hade varit grus? Nu: max 1-2-3 slag och poängen över. Hyfsad skillnad på underlagen, ändå. Hur som helst, Pouille vinnare efter att först ha chokat bort matchen då han vid 40-15 och 5-4 i egen serve i sista set blivit bruten på något märkligt sätt. Struffen kom tillbaka, och borde egentligen vunnit (se hemskt gärna poäng nedan) men Pouille var den som knep segern. Surt sa räven för de som inför matchen hade spelat på Struff @2.39. Nya tag!

*Marach/Pavic – Monroe/Sitak 6-4, 7-6 (4)

Undertecknad var inte på plats men vi hade spelat Marach/Pavic till 1.70 och efter att ha följt livescoren kunde vi komfortabelt, utan panik, räkna hem segern. Marach/Pavic var aldrig riktigt hotade och Monroe vek ner sig när det gällde som mest.

Då ska vi givetvis gå igenom torsdagens matcher och kika lite på odds. Odds från LeoVegas Sports i vanlig ordning. 

Chardy – Lopez 2.75 – 1.45 

Chardy vann i sin öppningsrunda mot en av de bättre grässpecialister vi har på touren, Florian Mayer men det kändes mer som att tysken underpresterade än att Chardy imponerade. Ställs här mot turneringens näst bästa spelare och har svårt att se att Lopez ska tappa ett servegem och inte lyckas bryta Chardy någon gång under matchens gång? 6-4, 7-6? Så jämnt kanske vi inte vill ha det förvisso. 6-4, 6-4, Lopez. Vi spelar Lopez -2.5 gem@1.90

Berdych – Tomic 1.40 – 2.95 

Tomic sänkt från 5 gånger pengarna till 2.95 bara det senaste dygnet och gräs kan han faktiskt lira på rätt dugligt, Tomic. 2.95 känns dock för lite i skrivande stund och vi skippar spel här helt och hållet.

Janowicz – Dimitrov 3.60 – 1.30 

Oj vad detta ska bli intressant! Janowicz mer förberedd här än vad Dimitrov är då bulgaren gör sin första match i turneringen. Janowicz vann senast mot Kuznetsov efter tre set och gjorde överlag en riktigt stark insats, där främst serven fungerade fantastiskt bra. Underskattad, Janowicz serve. Vi har tidigare i turneringen sett spelare som haft problem med att ställa in sig på underlaget i sin första gräsmatch för säsongen och att Janowicz ska ta ett set till @1.84 känns rätt bra att ha.

Paire – Gojowczyk 1.73 – 2.12 

Återigen kommer vi tillbaka till det här med hur mycket Paire vill. Svårt att sia om på förhand men om vi bortser från Paire och vad han kan och så vidare, och ser till vad Gojowczyk presterat här i Stuttgart, högst spelvärt på Gojowczyk. Tre segrar från Gojowczyk samtidigt som Paire vann mot en högst undermålig och ointresserad Troicki. Tysken är en fantastisk grässpelare med sitt oerhört flacka och aggressiva spel. Vi spelar: Gojowczyk @2.12

Matkowski/Mirnyi – Haas/Mayer 1.45 – 2.65 

Haas/Mayer, satan i gatan vad dem imponerade mot Qureshi/Mergea i sin öppningsrunda. Tyskarna vet hur man spelar dubbel och gör det på ett traditionellt och klassiskt sätt som får en att bli extra varm i hjärtat. Matkowski/Mirnyi är inget dubbelpar man skojar bort direkt men att det erbjuds @2.65 på tyskarna är för högt. Bör ligga någonstans i 1.80-regionen. Spelvärt med andra ord och vi testar ett spel på tyskarna, som nog allt gärna vill göra bra ifrån sig här på hemmaplan. Vi spelar: Haas/Mayer @2.65

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.