Inför US Open

Med blandade förväntningar så sopade Roger Federer banan och plocka hem titeln i Wimbledon. Trots att Federer har spelat tvivelaktigt den senaste tiden så verkar Schweitzaren ha kommit tillbaka i form och ser plötsligt lika säker ut och i form som han var tidigare.

 

Den här återkomsten är riktigt dåliga nyheter för de yngre förmågor som satsar på att få bryta igenom och ta sig till toppen. Det var många tippade favoriter som fick se sig själva besegrade under Wimbledon, turnerningen som precis har spelats och som gjorde möjligt för Federer att ta sig fram och vinna på nytt. Det var inte bara Federer som överraskade utan även Marin Cilic gjorde en enastående prestation och stack ut.

Roger Federer” (CC BY-SA 2.0) by The Stars Fact

Toppspelarna

Även om Marin Cilic har tävlat utan någon som helst skada denna gång så gick det alltså inte att skapa tillräckligt med chanser mot Federer som gick segrande ur det mästerskapet. Det är en den äldre skolan som har satt ett grepp om sporten, på den här nivån, för tillfället, och den med flest år på nacken är även den person som visat en aldrig tidigare skådad prestation.

Trots detta så vet vi att Roger Federer inte kommer att vara aktuellt för evigt. Vi har även Nadal som är helt oslagbar på grus och presterar mindre bra på andra underlag. Tittar man på de andra storspelarna som Novak Djokovic, som riskerar att utebli ur tävlingen, och Andy Murray så är det fysiskt och psykiskt trötta spelare. Med detta i åtanke kan det mycket väl vara formen på Federer som avgör vem som blir den nya segraren i årets turnering av US open som drar igång senare i Augusti.

Vad säger oddsen

Om man ska titta snabbt på oddsen och vad de erbjuder så verkar det inte vara några ”underdogs” eller spelare längre ner i rankingen som har en chans, utan vad sidor som bet365 ger för bild är att det är de redan etablerade stjärnorna som står med lägst odds. Del Potro (som man får räkna med är frisk) spelas för 2.0 i odds. Man bör också tänka på att Marin Cilic och Del Potro vardera bara har en slam titel och frågan är om de utgör något större hot.

”US Open 2007” (CC BY-SA 2.0) by Piyush Suri

Kanadensaren Milos Raonic går att spelas för 2.0 samtidigt som det kvarstår om han har den förmåga som krävs för att peta ner någon utav stjärnspelarna. Det var dock samma spelare som 2016 skickade ut Federer i Wimbledon, men som förlorade mot mästaren Murray. Men man ska även komma ihåg att Cilic och Nishikori möttes i en US Open final 2014 där Cilic gick ut som segrare och vann en turnering som stod för många överraskningar. Det kvarstå dock en del frågetecken kring Nishikori och om han verkligen har förmågan att upprätthålla ett sådant spel att det kan leda till en Grand Slam. Det finns som sagt goda chanser för att Roger Federer kan spela vidare på sin succé och fortsätta leverera utmärkt tennisspel detta året.

Med de odds som erbjuds på diverse sidor ger en ganska så tråkig bild av vad som är möjligt, även om man inte ska gå stenhårt på vad spelbolagen tror och tänker. Man kan alltid hoppas att det blir en final som ingen tidigare tänk sig och att rätt person enligt prestation tar hem segern senare i Augusti.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.
Alexander Theodoridis
Alexander Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.